LeKi-futis voi röyhistää ylpeänä rintaansa siitä, että seura liikuttaa erittäin paljon lapsia ja nuoria. LeKi-futiksen sinivalkeissa edustusasuissa pelaa kaikkiaan noin 600 nappulaa. Mukana on aivan minipalloilijoita, mutta myös varttuneempaa väkeä miesten edustussakkiin saakka.
– Toimintamme on ympärivuotista ja pyrimme kaiken aikaa laajentamaan tarjontaamme niin sanottuun harrasteporukkaan. Sellaisiin, jotka tykkäävät enemmänkin höntsäillä ilman tiukkaa kilpailullista tavoitetta, tiedottavat seuran puheenjohtaja Petri Mäkinen ja kepeillä konkkaava junioripäällikkö Matti Tuominen, joka satutti akillesjänteensä, tietenkin futisviheriöllä, kuukauden päivät sitten.
Urheiluseuroille on yhteiskunnan taholta esitetty toiveita, jopa vaatimuksia, että mukaan toimintaan pitää saada entistä enemmän ”tavis-sakkia” pelkän kilpaporukan lisäksi.
– Harrasteryhmät ovat tulevaisuutta, meillä on jo alku olemassa muutamassa ikäluokassa. Parhaissa ikäluokissamme on puolensataa harrastajaa, näissä porukan jakaminen kilpa-, haaste- ja harrasteryhmiin alkaa onnistua, Matti Tuominen kertoo.
Vanhempiin ikäluokkiin LeKi-futikselle tulee ensi kaudeksi harmillinen aukko, kun 2000-luvun alun ikäluokkien sakkeja ei enää kasassa ole. Viime kauden B-nuorten joukkueesta iso osa jatkaa pelaamistaan joko nelosdivisioonaan nousseessa edustusjoukkueessa tai miesten leppoisamman hengen kakkosjoukkueessa kutosdivisioonassa.
Isolla ilolla lempääläiset tervehtivät alueellista yhteistyötä, joka kulkee nimellä Etelä-Pirkanmaan Taitokoulu, jonka puitteissa Akaan, Vesilahden ja osittain Valkeakosken asiasta kiinnostuneet junnut ovat saaneet ekstratreenejä. LeKi-futis on myös Suomen Plaloliiton laatujärjestelmässä mukana, joka on neliportainen. LeKin urheilullinen taso on tällä hetkellä portaalla numero kolme.
– Laatujärjestelmä on vastaava kuin muissa lajeissa Sinetti-seura toiminta. Seurojen toiminnan laatuun, muun muassa tiedotuksen kattavuuteen, kiinnitetään erityistä huomiota, Petri Mäkinen esittelee.
Iso juttu eli Hakkariin suunniteltu monitoimihalli on suunnitelmavaiheessa hyvää vauhtia muhimassa, motiivilla Lempäälän lajiharjoitteluolosuhteiden kehittämiseksi. Kuluva syksy on hankkeen onnistumiselle tärkeä hetki.
– Hallin perusajatuksena on, että jalkapallon talviharjoitteluolosuhteet paranisivat, joskin halli on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön ja toimimaan monen muunkin lajin tyyssijana, kuten tenniksen, salibandyn, futsalin ja lentopallon. Lisäksi piirustuksissa on kaksi juoksurataakin, futismiehet Mäkinen ja Tuominen esittelevät.
Hallia suunnitellaan Hakkariin, sen kustannusarvio on luokkaa 1,6 miljoonaa euroa, joka tulee sataprosenttisesti yksityiseltä puolelta.
– Lempäälän kunnalta hankkeeseen tarvitaan vain tontti Hakkarin vapaa-aikakeskuksesta.
Kunnan luottamuselimissä asia on edennyt vapaa-aikalautakunnasta eteenpäin. Syksyn aikana hallihankkeen puuhamiehet haluavat ratkaisun tonttiasiaan.
– Jos plusmerkki tontille Hakkariin saadaan, on täysin mahdollista, että hallissa treenataan jo syys-lokakuussa ensi vuonna, uskoo Petri Mäkinen.