Ruoka ja juoma

Helpot banaaniletut joka lähtöön – arkeen, juhlaan tai vaikkapa aamupalapöytään

Tarvitsetko helpon herkutteluhetken pitkän päivän jälkeen? Tai hieman hienomman aamiaisen vieraille? Tai juhannuspöytään jälkkäriherkku, joka on sekä nopea että hieman erilainen? Banaani on monikäyttöinen aarre, joka sopii hyvin esimerkiksi lettutaikinan pohjaksi. Lempäälän-Vesilahden Sanomat esittelee kesäherkun joka lähtöön, ja voit viritellä sitä mieleiseksesi. Resepti: Kolme tuoretta kuorittua banaania Kolme kananmunaa 1 tl vaniliinisokeria 1 tl leivinjauhetta…

Smoothie on kesän nopein herkku

Vihreä vitamiinipommi Kahdelle 2 kypsää banaani 4 kiiviä Kokonainen kurkku Pussillinen suomalaista pakastepinaattia Yhden limen mehu 6 dl kivennäisvettä   Vaihtelua tuovat lehtikaali, tuore pinaatti, selleri, avokado, omena ja jääpalat. Jos haluat vihersmoothieen lisää ytyä, heitä joukkoon tahinia eli seesaminsiementahnaa, kurkumaa tai spiruliinaa.   Kesäisen värikäs virkistäjä Kahdelle 4 dl vadelmia 4 dl smoothiehedelmäsekoitusta (pakastealtaasta)…

Maidoton ja munaton mansikkamarenkikakku

Leivo juhannukseksi helppo ja raikas mansikkakakku. Marengin voi valmistaa ilman kananmunaa aquafabasta, eli säilykekikherneiden liemestä.   Pohja 150 g huoneenlämpöistä leivontamargariinia 1 dl ruskeaa sokeria 2 dl soijajugurttia 2 dl vehnäjauhoa 1 tl leivinjauhetta   Marenki 1,5 dl aquafabaa eli säilykekikherneiden lientä (esim. 1 tölkki Gogreenin tai Pirkan kikherneitä) 2,5 dl sokeria 1 rkl sitruunamehua…