Vain paperilehteen

Muistokirjoitus: Antti Murron muistoa kunnioittaen

Tilaajille

Niin paljon olen isää rakastanut, että en voi koskaan unohtaa hänen lempeyttänsä. Nämä sanat sopisivat paremmin äidin sanottaviksi. Olivathan isä ja äiti lähes 64 vuotta onnellisesti naimisissa. Sanat eivät kuitenkaan ole liioiteltuja, niin tärkeä isä oli minulle. Viimeisiä elinpäivinään kipujen keskellä hän hymyili minulle merkiksi, että hän on kokenut elämänsä merkitykselliseksi ja voinut olla onnellinen….

Narvan kesätorilta löytyy paikallisia erikoisuuksia ja perinteisiä toriherkkuja

Narvan kesätorilta löytyy torikävijän matkaan sekä perinteisiä toriherkkuja että narvalaisia erikoisuuksia, joita muualta ei löydy.  Leivonnaisten, kesäkukkien ja tuoreen leivän lisäksi torilta löytyy muun mielessä Narvan kyläpanimon omia oluita suoraan myymälän puodista, vesilahtelaisia käsintehtyjä vaappuja tai italialaisia vaatteita, joita tuodaan Italiasta myytäväksi Narvan torille. Narvan kesätori on avoinna kesälauantaisin aina 28.9. asti kello 8.30 alkaen.

Älä varasta pyörääni!

Olen alkukesän kulkenut pitkälti polkupyörällä töihin Lempäälän-Vesilahden Sanomien toimitukseen Lempäälän keskustaan. Pyörämatkani on muuten mukava, mutta ongelmia tulee, kun saavun toimituksen pihaan. Samassa liikekiinteistössä toimii paikallislehden lisäksi kaikkiaan viisi yritystä. Mutta koko rakennuksen pihassa ei ole ainuttakaan pyörätelinettä. Ja sama ongelma löytyi myös useammasta paikasta Lempäälän keskustaa, kun tein kokeellisen pyöräretken lähialueille tarkkaillen juurikin pyörätelinetilannetta….

Oikaisu

Tilaajille

24.4.2019 Elinvoimaa-teemaliitteen sivuilla 6–7 olevassa Suunnistusperheen juhlasta kasvoi koko perheen tapahtuma -artikkelissa on kolme virheellistä väittämää. Toisen kappaleen Ilari Grönholm todellisuudessa toi Kangasalan Kisan ykkösjoukkueen kärjessä vaihtoon. Neljännen kappaleen Harri Virta oli Kangasalan Kisan ykkösjoukkueen ankkuri. Kahdeksannen kappaleen Kangasala SK:n joukkue ei ollut mukana 1977, eikä se ole ollut tätä aiemmissakaan Jukoloissa.

LeKin painonnostajille menestystä peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa

Tilaajille

Hakkarin painonnostosalilta oli laaja edustus Kalajoella nostetuissa painonnoston peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa. Tyttöjen sarjan 36 kiloa Vesilahtea edustanut LeKin Iiris Savolainen tempasi 25 kiloa ja työnsi ennätyksen tuntumaan 32 kiloa. Yhteistuloksella 57 kiloa Savolainen kruunattiin sarjan mestariksi. Sarjassa 55 kiloa Lempäälän Ida Harmaala voimaili yhteistuloksella 53 kiloa (22+31) itsensä sarjan kahdeksanneksi. Samalle sijalle sijoittui 59 kilon painoluokassa…

Lukijalta: Talvisodan ihme

Tilaajille

Lehdissä, radiossa ja televisiossa on viime aikoina ollut esillä talvisota, sen alkaminen ja Venäjän hyökkäys Suomeen. Muistan hyvin kolmekymmentäluvun ennen talvisotaa ja kerron siitä ohessa. Suojeluskunta oli melkein ainoa, joka järjesti meille lapsille ja nuorille tilaisuuksia, jotka kiinnostivat. Isäni oli suojeluskuntalainen ja minä liityin suojeluskunnan poikaosastoon, joka järjesti leirejä. Niissä vetäjinä oli Alava ja Punkari….

Keskusta: Lempäälästä yksi ja Vesilahdesta neljä eduskuntavaaliehdokasta

Tilaajille

Pirkanmaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkaat on nimetty. Keskustan Pirkanmaan piiri on nimennyt vuoden 2019 eduskuntavaalien ehdokkaaksi Lempäälästä yhden ja Vesilahdesta peräti neljä henkilöä. Lempäälästä ehdolla on palomies-ensihoitaja Jarkko Lahtinen, 49. Vesilahdesta listalla ovat yrittäjä ja maanviljelijä, Ari Arvela, 60, maanviljelijä ja näyttelijä Harri Penttilä, 36, terveydenhoitaja ja yrittäjä Miia Rajala, 46, sekä yrittäjä Aino-Riikka Simula, 22. Keskustan…