Arto Lepola

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kodalla sytytettiin joulutulet ja joulumieli

Tilaajille

Kirkkoherra Harri Henttinen muistutti, että jatkuvan muutoksen sijaan pysyvyyskin on tarpeen Ylämäen metsästysseuran viime kesänä valmistuneen kodan täytti perjantaina 16. joulukuuta joulun tunnelma. Sen toi perinteisesti järjestettävä reserviläisten joulutulet -tapahtuma. Joulutulet järjestetään vuorovuosin Pirkkalassa, Lempäälässä, Akaassa ja Vesilahdessa. Vesilahden reserviläisten puheenjohtaja Kalevi Jalonen ja  Ylämäen metsästysseuran puheen johtaja Esko Halme toivottivat väen tervetulleiksi tapahtumaan. Jorma Karvinen töräytti metsästystorvellaan…

Metsän valtiaan jäljillä

Oranssitakkisia miehiä nousee autoista Vesilahden Pujerontiellä. Ylämäen metsästysseuran miehet Arto Lepola, Ville Hakkinen ja Pekka Parpola suuntaavat heinittynyttä metsätietä pitkin kohti Muhonkorpea. Näissä metsissä ovat seuran metsämiehet kulkeneet kauan, täyttihän Ylämäen metsästysseura toukokuussa 100 vuotta. Miehet jäävät määrätyin välein passipaikalleen. Lepola nousee vesakkoista rinnettä, kunnes sopiva paikka löytyy ja ilmoittaa radiopuhelimella, että passiketju on kunnossa….

Riista maistuu metsästäjän jauhelihapihveissä

Ei ole riistan voittanutta ruokapöydässä, ainakaan jos kysytään Arto Lepolalta. Miehen vapaa-aika kuluu kalastamassa tai metsällä, etenkin peuranmetsästysaikana. Ylämäen metsästysseuran varapuheenjohtajana toimiva Lepola kertoo laittavansa paljon ruokaa ja mieluiten peuranlihasta. Erityisesti peuranjauheliha on Lepolan suosikkiraaka-aine sen sen monipuolisuuden vuoksi. Siitä onnistuvat niin keitot, kastikkeet, pizzat kuin lihapullat ja-pihvitkin. Suurelle joukolle valmistettuihin peuranjauhelihapihveihin tarvitaan 1,5 kiloa…