Arto Rastas

Lempäälä sanoo: kyllä, voitte lähteä

Tilaajille

Lempäälän Rotaryklubi on järjestänyt Kuokkalankosken Markkinat ravintola Villa Hakkarin alueella jo 21 vuoden ajan. Ensimmäiset vuodet tehtiin yhteistyötä Reijo ja Pirkko Kairimon kanssa. Tuossa vaiheessa ravintola oli auki ympärivuotisesti ja kannattavasti. Kairimot joutuivat lähtemään, kun kunta halusi ensimmäisen vuokrasopimuksen päättyessä kaksinkertaistaa vuokran. Tämän jälkeen seuraava yrittäjä jaksoi puolitoista vuotta ennen kuin meni konkurssiin. Uusi alku…

Arto Rastas tiimeineen vetämään Laukon kartanon ravintolaa

Tilaajille

Lempääläinen keittiömestari Arto Rastas on kutsuttu vastaamaan Laukon kartanon ravintolasta. – Laukko kehittää kulttuuritarjontaansa koko ajan. Mielestäni on hienoa, että samalla myös ruokatuotetta halutaan kehittää entisestään ja tarjota asiakkaille uusia ruokaelämyksiä jatkossakin, toteaa Arto Rastas iloisena. Rastas on arvostettu ja palkittu keittiömestari, jolla on pitkä kokemus myös kartano- ja kesäravintoloista Villa Hakkarista Tyrvään Pappilaan. Hän…

Hakkarin kartanon tasokkaasta toiminnasta on pidettävä kiinni

Tilaajille

Mirja Miettinen pyysi joulukuun 12. päivänä tässä lehdessä kunnan johtohenkilöiltä selvityksen esittämiinsä Ravintola Villa Hakkarin muutoksia koskeviin asiallisiin kysymyksiin. On tosi noloa, että vastausta ei vielä tähän päivään mennessä ole tullut. Vastaaminen olisi osoittanut suoraselkäisyyttä ao. päätöksen takana olevilta henkilöiltä. Onko muutosvauhti niin kova, että vastaamiseen ei ole löytynyt mahdollisuutta vai onko epäselvää, kuka kantaa…

Katja ja Arto Rastas ravintola-alan parhaat yrittäjät

  Ravintoloiden ja ammattikeittiöiden kovimmat ammattilaiset palkittiin valtakunnallisesssa PRO-gaalassa 31. tammikuuta. Puolet tunnustuspalkinnoista matkasi voittajien mukana pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Finlandia-talossa järjestetyssä tilaisuudessa juhlittiin 17. kerran ammattitaitoa ja osaamista. Ravintola-, kahvila- ja suurkeittiöammattilaisista poimittiin 15 kategoriassa parhaat. Yrittäjä-sarjan voittivat tänä vuonna etenkin tamperelaisesta ravintolamaailmasta tutut Katja ja Arto Rastas Lempäälästä. He ovat laajentaneet yritystoimintaansa viimeisen vuoden aikana merkittävästi avattuaan ensin…

Kunta hakee yrittäjää Hakkarin kartanoon

Tilaajille

Lempäälän kunta järjestää avoimen kilpailutuksen kahvila- ja ravintolapalveluiden tuottamisesta Hakkarin kartanoon. Tarjoukset on toimitettava 22. helmikuuta mennessä. Tavoitteena on tehdä Hakkarin kartanosta ympärivuotinen, kuntalaisten yhteinen kohtaamispaikka. – Minimiaukiolovaatimukset täyttävien tarjoajien kanssa käydään neuvottelut, jonka jälkeen tarjoukset pisteytetään. Tarjouskilpailun voittajan kanssa tehdään vuokrasopimus, sanoo yhdyskuntajohtaja Tiia Levonmaa Lempäälän kunnasta. Hakkarin kartano ympäristöineen tarjoaa hulppeat puitteet kahvila-…

Suomalainen ruokakulttuuri näyttäytyy erittäin mielenkiintoisena ulkomaalaisten silmissä

Puhdas kotimainen raaka-aine on resepti suomalaisen ruokakulttuurin maailmanmaineeseen kohottamiseen: 25 vuotta sitten uransa aloittanut, Napapiirin Shellin sämpylävitriinin täyttäjästä Helsingin huippuravintoloihin ja Tampereen seudun ruokaskenen kehittäjäksi edennyt ravintoloitsija, keittiömestari Arto Rastas luottaa kotimaiseen ruokakulttuuriin.   Sinulla on Lempäälässä Villa Hakkari ja kolme omaa ravintolaa Tampereella uusimpana Periscope. Helsingissä sinulla on Kulinaarinen instituutti ja marraskuussa avaat siellä…

Suurkirppis valtaa jälleen Villa Hakkarin alueen

Tilaajille

Toukokuussa 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty koko perheen suurkirppis Villa Hakkarin alueella Lempäälässä sai jo ensimmäisillä kerroilla niin suuren suosion, että päätös järjestää tapahtuma uudelleen syntyi jo tapahtumapäivänä. Tapahtumaa verrattiin jopa perinteisiin Kuokkalankosken markkinoihin. Koko perheen suurkirppis järjestetään 19. toukokuuta  Hakkarin pihapiirissä. – En olisi ikinä uskonut, että myyntipaikat laitettiin tänä vuonna myyntiin jo helmikuun puolella….

Suurkirppis valtaa jälleen Villa Hakkarin alueen

Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty koko perheen suurkirppis sai tuolloin jo niin suuren suosion, että päätös tapahtuman uudelleenjärjestämisestä syntyi jo tapahtumapäivän aikana. Tapahtumaa verrattiin jopa perinteisiin Kuokkalankosken markkinoihin. – En olisi ikinä uskonut, että myyntipaikat laitettiin tänä vuonna myyntiin jo helmikuun puolella. Maaliskuun loppuun mennessä mukaan olikin ilmoittautunut jo saman verran myyjiä kuin edellisen kevään tapahtumassa oli…

Suomen juhlavuoden virallinen nimikkomenu tuodaan kaikkien ulottuville

Lempääläläinen keittiömestari Arto Rastas on  saanut kunnian olla mukana suunnittelemassa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suurlähetystöille ympäri maailman Suomen virallisen nimikkomenun. – Toiveena oli, että Suomen juhlavuotta voitaisiin kunnioittaa ympäri maailmaa suurlähetystöissä isänmaamme arvoisella ja näköisellä menulla, Rastas kertoo. Menun suunnittelu oli tarkkaa työtä, sillä vaikka suomalaiset raaka-aineet ovat puhtaita ja hyviä, niiden saatavuus saattaa esimerkiksi Afrikan…

Rastaan ravintolassa syödään lautasetkin

Lempääläinen keittiömestari Arto Rastas nostaa ekoajattelun uudelle tasolle. Hella & Huone -ravintolan tiloihin aukeaa pariksi kuukaudeksi nollahävikkinen pop up-ravintola Alpha, jossa  syödään astiat ja kasvikset viljellään itse sisätiloissa. – Ravintolan nimi on Alpha, sillä kyseessä on tietyllä tavalla uusi alku, Rastas kuvailee. Illallisravintola Alpha tulee tarjoilemaan Hellan & Huoneen tapaan laadukasta ruokaa tasokkaine juomineen, mutta…

Rastaalle uusi välimerellinen ravintola

Lempääläläinen keittiömestari Arto Rastas säväyttää Välimeren malliin. Rastaan uusin ravintola Dining 26 by Arto Rastas aukeaa Tampereen keskustassa Aleksanterinkadulla. Tammikuun lopulla avattava 50-paikkainen ravintola sukeltaa keittiössään välimerellisiin makuihin aina Marokkoa ja Libanoa myöten. Erillisiä alku- tai pääruokia ei ole, vaan oman annoskokonaisuutensa voi koostaa juuri mieleisistään elementeistä. Taikka vaikka vain yhdestä. Otollista on tilata porukan…

235 yrittäjäjuhlissa Piippo-keskuksessa

Vuodesta 1975 alkanut perinne juhlistaa Lempäälän vuoden yrittäjän valintaa on muodostunut pikkujoulukauden vauhdikkaaksi avaukseksi. Lauantaina 7. marraskuuta Piippo-keskuksessa Lempäälän yrittäjäyhdistyksen järjestämään tilaisuuteen osallistui peräti 235 hengen suuruinen juhlajoukko. Tilaisuudessa julistettiin Lempäälän vuoden 2015 yrittäjiksi Sirkku ja Olli Pelkonen  toimintansa kuluneen vuoden aikana Tampereelle laajentaneesta Aitoleivästä. – Lempäälän on Suomen paras paikka yrittää, sanoi Olli Pelkonen….