Arto Rastas

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Suurkirppis valtaa jälleen Villa Hakkarin alueen

Kirjautuneille

Toukokuussa 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty koko perheen suurkirppis Villa Hakkarin alueella Lempäälässä sai jo ensimmäisillä kerroilla niin suuren suosion, että päätös järjestää tapahtuma uudelleen syntyi jo tapahtumapäivänä. Tapahtumaa verrattiin jopa perinteisiin Kuokkalankosken markkinoihin. Koko perheen suurkirppis järjestetään 19. toukokuuta  Hakkarin pihapiirissä. – En olisi ikinä uskonut, että myyntipaikat laitettiin tänä vuonna myyntiin jo helmikuun puolella….

Suurkirppis valtaa jälleen Villa Hakkarin alueen

Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty koko perheen suurkirppis sai tuolloin jo niin suuren suosion, että päätös tapahtuman uudelleenjärjestämisestä syntyi jo tapahtumapäivän aikana. Tapahtumaa verrattiin jopa perinteisiin Kuokkalankosken markkinoihin. – En olisi ikinä uskonut, että myyntipaikat laitettiin tänä vuonna myyntiin jo helmikuun puolella. Maaliskuun loppuun mennessä mukaan olikin ilmoittautunut jo saman verran myyjiä kuin edellisen kevään tapahtumassa oli…

Suomen juhlavuoden virallinen nimikkomenu tuodaan kaikkien ulottuville

Lempääläläinen keittiömestari Arto Rastas on  saanut kunnian olla mukana suunnittelemassa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suurlähetystöille ympäri maailman Suomen virallisen nimikkomenun. – Toiveena oli, että Suomen juhlavuotta voitaisiin kunnioittaa ympäri maailmaa suurlähetystöissä isänmaamme arvoisella ja näköisellä menulla, Rastas kertoo. Menun suunnittelu oli tarkkaa työtä, sillä vaikka suomalaiset raaka-aineet ovat puhtaita ja hyviä, niiden saatavuus saattaa esimerkiksi Afrikan…

Rastaan ravintolassa syödään lautasetkin

Lempääläinen keittiömestari Arto Rastas nostaa ekoajattelun uudelle tasolle. Hella & Huone -ravintolan tiloihin aukeaa pariksi kuukaudeksi nollahävikkinen pop up-ravintola Alpha, jossa  syödään astiat ja kasvikset viljellään itse sisätiloissa. – Ravintolan nimi on Alpha, sillä kyseessä on tietyllä tavalla uusi alku, Rastas kuvailee. Illallisravintola Alpha tulee tarjoilemaan Hellan & Huoneen tapaan laadukasta ruokaa tasokkaine juomineen, mutta…

Rastaalle uusi välimerellinen ravintola

Lempääläläinen keittiömestari Arto Rastas säväyttää Välimeren malliin. Rastaan uusin ravintola Dining 26 by Arto Rastas aukeaa Tampereen keskustassa Aleksanterinkadulla. Tammikuun lopulla avattava 50-paikkainen ravintola sukeltaa keittiössään välimerellisiin makuihin aina Marokkoa ja Libanoa myöten. Erillisiä alku- tai pääruokia ei ole, vaan oman annoskokonaisuutensa voi koostaa juuri mieleisistään elementeistä. Taikka vaikka vain yhdestä. Otollista on tilata porukan…

235 yrittäjäjuhlissa Piippo-keskuksessa

Vuodesta 1975 alkanut perinne juhlistaa Lempäälän vuoden yrittäjän valintaa on muodostunut pikkujoulukauden vauhdikkaaksi avaukseksi. Lauantaina 7. marraskuuta Piippo-keskuksessa Lempäälän yrittäjäyhdistyksen järjestämään tilaisuuteen osallistui peräti 235 hengen suuruinen juhlajoukko. Tilaisuudessa julistettiin Lempäälän vuoden 2015 yrittäjiksi Sirkku ja Olli Pelkonen  toimintansa kuluneen vuoden aikana Tampereelle laajentaneesta Aitoleivästä. – Lempäälän on Suomen paras paikka yrittää, sanoi Olli Pelkonen….

Rastas laajensi elämyksellisiin cateringpalveluihin

Lempääläläisen keittiömestari, ravintoloitsija  Arto Rastaan ravintolaperhe on täydentynyt syyskuun alusta lähtien uudella jäsenellä, nimeltään Arto Rastas Catering. Pirkanmaalainen elämyscatering muuttaa perinteisen pitopalvelun käsitteen, sillä uusi catering ei tarjoa vain ruokaa. – Me tarjoamme elämyksen, jossa ruoka näyttelee pääosaa. Tarvittaessa myös showhenkiset kokkimme ottavat lavan haltuun.  Jokainen tilaisuus räätälöidään vastaten juuri asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin –…

Vuoden Lempo -yleisöäänestys on käynnissä

Lempäälässä on vuodesta 1994 asti valittu Vuoden Lempo. Vuoden Lempoksi valitaan henkilö tai yhteisö, joka on toiminut myönteisesti Lempäälän hyväksi. Valinnalla pyritään tekemään Lempäälää tunnetuksi myönteisellä tavalla. Vuoden Lempo voi toimia esimerkiksi kulttuurin, urheilun, järjestöelämän, politiikan, vapaaehtoistyön tai liike-elämän aloilla. Vuoden Lempon valitsee kunnanhallituksen perustama työryhmä. Valinnan tueksi järjestetää yleisöäänestys. Äänestää voi Lempäälän kunnan nettisivuilla….

Lähellä tuotettu on kokin valinta

Keittiömestari Jani Salmela ja ravintoloitsija Arto Rastas kurkistelevat nenä pitkällä innokkaasti ravintola Villa Hakkarin henkilökunnan porrastasanteelta alas. Talon seinustan kasvimaalla yrtit ovat hyvässä kasvussa – ja todellista lähiruokaa. Kokit saavat piparjuurta, lipstikkaa, rakuunaa, saksankirveliä, minttua, meiramia, aaprottia, villiä punaketunleipää, monenmoista kukkaa ja vaikka omenapuun lehtiä savustamiseen ihan vain laskeutumalla muutaman porrasaskelman pihapiiriin. Lähiruoan käyttäminen on…

Gluteeniton voi maistua hyvältä

Keliaakikon vieraakseen saava tarttuu herkästi kaupan keksipakettiin tai pakastealtaan antimiin. – Keliaakikoita pidetään yhä ronkeleina ja hankalina asiakkaina tai vieraina. Jos on 15 vuotta sitten sairastunut keliakiaan, ei niitä samoja pakastetuotteita jaksa aina syödä. Sen sijaan, että erityisruokavalioiselle katetaan omat tarjoilut, voisivat kaikki nauttia samoja antimia.Gluteeniton käy kaikille ja voi myös maistua erittäin hyvälle, kertoo…

Rastas avaa maalaisranskalaisen ravintolan Tampereelle

Lempääläläinen huippukokki Arto Rastas avaa uuden, rennon maalaisranskalaisen ravintolan Tampereelle. Tullikamarin naapuriin Tampereen keskustassa marraskuun alussa 2. marraskuuta avattava Bistro LePot on auki sekä lounasaikaan että illalla. Ravintolaan tulee 150 asiakaspaikkaa, baariin 50 asiakaspaikkaa ja 100 paikan terassi. Maalaisranskalainen ravintola on auki sekä lounasaikaan että illalla. Rastaan mukaan r uutuusravintolasta saa “tunteella tehtyä rehtiä ruokaa”….

Lihaa grillataan usein vähän liian kauan

Arto Rastas omistaa kaksi erityylistä ravintolaa, monen ilmeen kesäravintola Villa Hakkarin Lempäälässä ja luovan ruuanlaiton illallisravintola Hella&Huoneen Tampereella, salaattibaari Delin Tampereen rautatieasemalla sekä kokkikoulu Kulinaarisen instituutin Helsingissä. Toukokuun alussa ovensa avaava ja elokuun loppuun saakka asiakkaita palveleva Villa Hakkari tarjoaa päiväaikaan tiistaista perjantaihin sekä kotiruokalounasta että kattavampaa buffet-pöytää. Illalla on tarjolla á la carte -lista….