Katriina Mäkelä-Koski

Kukkaseppele kruunaa juhannuksen

Mäkelän kukan yrittäjä Katriina Mäkelä-Koski teki Lempäälän-Vesilahden Sanomille näppärän ja näyttävän seppeleen luonnonkukista. Ennen seppeleen tekemistä kukkia kannattaa seisottaa vedessä ainakin pari tuntia. Nestejännitys tekee varsista taipuisat ja estää kukkia nuupahtamasta. Muista leikata varsista muutama sentti pois, jotta niihin tulee tuore imupinta. Hyviä seppelekukkia ovat esimerkiksi ruiskukka, päivänkakkara, apila, sireeni, vanamo ja lemmikki. Juhannuskoristeen voi valmistaa myös koivunoksista….

Joulun halutuin kukka on valkoinen

Kukista tulee joulun tunnelma. Tänä vuonna haluttuja ovat olleet etenkin valkoiset kimput, kertoo Katriina Mäkelä-Koski. – Kun ei ole lunta, ihmiset kaipaavat jotain valkoista, Lempäälän keskustassa sijaitsevaa kukkakauppa Mäkelän Kukkaa pyörittävä Mäkelä-Koski arvioi. Leikkokimput ovat näyttävä joulupöydän koriste, ja ne ovatkin kasvattaneet suosiotaan. Kimppuja kysytään paljon myös uudeksi vuodeksi. Värimaailma on silloinkin vaalea, ovathan valkoinen…

Kuittipakko alkoi eilen

Suomessa toimivan yrittäjän on nyt pakko tarjota asiakkaalleen kuitti ostoksesta. Laki kuitinantovelvollisuudesta tuli voimaan 1. tammikuuta 2014. Kuittia on tarjottava niin käteisellä kuin kortillakin maksettaessa. Pakko koskee kaikkia toimialoja. Ehtona on, että elinkeinoharjoittajan liikevaihto on yli 8 500 euroa. Jos kuittia ei tarjota, yrittäjälle voidaan määrätä laiminlyöntimaksu. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan  laiminlyöntimaksun suuruus on 300-1000 euroa….