Peppi Haavisto

Karikatyyrit tytöillä hallussa

Timo Soini ihan sikana ja Petteri Orpo aivan orpona ja hempeän lempeä Tarja Halonen. Hakkarin koulun neljä oppilasta on menestynyt valtakunnallisessa karikatyyrikilpailussa, johon osallistui kaiken kaikkiaan peräti 562 oppilaiden suomalaisista poliitikoista tehtyä työtä. Hakkariin tuli pronssi ja kolme kunniamainintaa. Vesilahteenkin saatiin yksi kunniamaininta. Hakkarin oppilas Peppi Haavisto, 16, sijoittui kolmanneksi valtakunnallisessa nuorten karikatyyri- ja pilapiirroskilpailunkarikatyyrisarjassa….

Matikka on kivaa!

Matematiikka ei ole pelkkää kaavamaista prosenttilaskua tai puolen sivun mittaisia polynomilausekkeita, se voi olla myös loogista päättelykykyä vaativia pulmia ja kolmiulotteista hahmottamista. Muun muassa näitä taitoja testattiin Matemaattisten Aineiden Opettajien Liiton (MAOL) vuotuisessa yläkoulujen ja lukioiden matemaattisten aineiden kilpailussa tiistaina 8. marraskuuta 2016. Hakkarin yläkoulusta vapaaehtoiseen kilpailuun osallistui 34 yhdeksäsluokkalaista ja 18 kahdeksasluokkalaista matematiikan taitajaa….

Laskut ja kaavat avautuvat matematiikkatietäjille

Hakkarin koulun oppilaat Peppi Haavisto, Juhani Larikka, Ella Hussa ja Laura Virtanen ovat olleet pienestä pitäen kiinnostuneita matematiikasta ja tietysti leikkineet legoilla. Mutta miten nämä asiat liittyvät toisiinsa? – Legoilla rakentaessa tekee itse asiassa laskutoimituksia. Yhteys on todistettu, Hakkarin koulun rehtori Sanna Oikarinen vakuuttaa. – Esimerkiksi murtolukuja voi opetella legojen avulla. Murtoluvut voi olla helpompi…