puolustusvoimat

12 000 nuorta astuu jälleen armeijan kuuluisiin harmaisiin – Ville Kautto ei usko, että armeija tekee pojasta miehen: ”Eivät ne kaverit sieltä tullessa paljoa ole muuttuneet”

Tilaajille

Astua armeijan harmaisiin. Se lienee yksi kuluneimmista fraaseista, eikä se enää edes pidä paikkaansa. Nykyään varusmiehet kulkevat kurkkusalaateissa eli vihreissä maastopuvuissa. Saapumiserä 2/19 astelee palvelukseen maanantaina 8. heinäkuuta. 12 000 muun alokkaan joukossa varuskunnan porteista astelee lempääläinen Ville Kautto. Niin sanottu inttitukka eli yleisen palvelusohjesäännön mukainen hiusmalli tuli alokas Kauton leikattua jo pari päivää ennen lähtöä….

Harjoitus: Terroristin aikeet tyhjäksi vanhalla lukiolla

Lyhyitä sarjoja, räjähdekoiria, kaasunaamarein sonnustautuneita ammattisotilaita, kansainvälistä yhteistoimintaa… Entisellä Lempäälän lukiolla Tampereentie 1:n paikkeilla on nähty epäilyttäviä henkilöitä ja hämäräperäistä toimintaa siinä määrin, että poliisi on esittänyt virka-apupyynnön puolustusvoimille. Syystäkin; käy ilmi, että terroristit ovat kaikessa hiljaisuudessa pykänneet ex-lukion yläkerran tiloihin laboratorion kotitekoisten räjähdeaineiden sekä mahdollisesti sinappikaasun valmistamiseksi. Pian kanavan koulu vilisee hampaisiin asti aseistautuneita…