ruoanlaitto

Grillaa kuin olisi vuosi 1318

Kirjautuneille

Kesäkeittiöissä ei arastella. Muulloin ei mieleen ehkä tulisi kypsentää vesimelonia uunissa, mutta kesällä kaikki on toisin. Viimeisimpiä kotigrillaajien innostuksen kohteita onkin ollut grillattu vesimeloni. Kevyesti grillissä kuumennettua melonia tarjotaan fetajuuston kera. Eikä vesimeloni ainoaksi grillin kanssa tuttavuutta tehneeksi hedelmäksi tai marjaksi jää. Hampurilaisen kanssa tarjottavaksi makeaksi lisukkeeksi on joku keksinyt grillata viinirypäleterttua. Tuorein trendi on…

Makaronilaatikolla Suomi tutuksi

– Tämä on helppo resepti. Lisätään yhtä paljon jauhoja, kananmunia ja sokeria. Sekaan tulee myös kaksi teelusikallista vaniljasokeria, Leena Rautkivi opastaa. 14-vuotias Destine Kabengano vatkaa munia ja sokeria vaahdoksi. Äiti Sylvie Bamuswekere tekee vierellä muistiinpanoja. Tekeillä on täytekakku 8-vuotiaan tyttären syntymäpäivän kunniaksi. Lempääläläinen Leena Rautkivi on kesän ajan opastanut pakolaisperhettä suomalaisen ruoan saloihin. Bamuswekere ja…

Vihreän kansion aarteita

Sämpylätaikina kohoaa lieden päällä olevassa leivonta-astiassa. Pehmoisen taikinan pinta kohoaa kohti astiaa peittävää astiapyyhettä. Liesi on hiukan lämmin, sillä alapuolella oleva uuni on jo lämpenemässä. Juuri sopiva hentoinen lämpö kohottelee taikinaa pulleaksi ja ilmavaksi. Lieden viereisellä tasolla makaa jauhoisten sormenjälkien peittämä tablettitietokone. Kun äitini alkaa leipoa, ottaa hän esille ikivanhan keittokirjan, jonka kannesta on irronnut…