sote- ja maakuntauudistus

Kuntajohtajat: ”Maakunta- ja sote-uudistuksen kaatuminen ei tiputa yhteiskuntaamme tyhjän päälle – Nyt on aika tehdä remontti kuntapohjaisella mallilla”

Tilaajille

33 000 asukkaan Ylöjärven kaupungissa eikä 23 300 asukkaan Lempäälän kasvukunnassa nostettu lippua puolisalkoon tänään perjantaina, kun Helsingistä kiirivät uutiset Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kaatumisesta sekä maakunta- ja sote-uudistuksen tylystä päättymisestä. Niin kunnanjohtaja Heidi Rämö kuin kaupunginjohtaja Jarkko Sorvantokin korostavat, ettei suomalainen hyvinvointiyhteiskunta tipahda maakunta- ja sote-uudistuksen kariutumisen takia tyhjän päälle. Kuntajohtajat vaativat nyt veto- ja toimintavastuuta kunnille. – Kunnat hoitavat välttämättömät uudistukset kuntapohjaisella mallilla, Sorvanto ja Rämö vakuuttavat.

Maakuntapäättäjien valinta siirretään puolueiden piiritoimistoista kuntalaisille

Tie ei vedä, jos yksi pätkä muutetaan moottoritieksi ja muut osuudet jäävät kärrypoluiksi. Siksi manttaalikunnat eivät enää vastaa maanteiden hoidosta, vaan tehtävä on annettu isomman organisaation hoidettavaksi. Myös suomalainen terveydenhuolto pyritään uudistamaan niin, että sirpaleinen kokonaisuus kootaan maakuntien hoidettavaksi. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen taustalla muutosta valmistelee Matias Hilden. Puumalan kunnanjohtajan tehtävistä puoli vuotta sitten ministerin erityisavustajaksi siirtynyt…