tulipalo

Vaatehuoneessa leimahti – tulipalo ei levinnyt muihin tiloihin

Lempääläisessä rivitalossa syttyi sunnuntaina 16. syyskuuta tulipalo vaatehuoneessa. Rivitalokolmiossa asukkaat havahtuivat kello 10.30 maissa palovaroittimen hälytykseen ja huomasivat tulipalon. Asukkaat sulkivat vaatehuoneenoven ja poistuivat asunnosta. Palokunta sammutti tulipalon, tuuletti asunnon ja suoritti jälkivahingontorjuntaa. Tulipalo ei levinnyt yläpuolisiin tiloihin, eikä viereisiin asuntoihin. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Liesituuletin syttyi yöllä itsekseen tuleen Maakalassa

Liesituuletin syttyi tuleen Lempäälässä keskiviikkoyönä 13. syyskuuta. Liesituuletin syttyi palamaan itsekseen Maakalantiellä sijaitsevassa omakotitalossa ja putosi lieden päälle. Palovaroittimet herättivät talossa nukkuneet neljä henkilöä ja yksi asukkaista sammutti palon vedellä. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tarkistaa rakenteita. Henkilövahinkoja palosta ei syntynyt ja pelastuslaitoksen mukaan omaisuusvahingot jäivät pieniksi.  

Omakotitalo tuhoutui palossa täysin

Kirjautuneille

Omakotitalo Lempäälän keskustan tuntumassa Soravuorentiellä tuhoutui täysin tulipalossa maanantai-iltana. 1990-luvun alkupuolella rakennettu, noin 150-neliöinen kaksikerroksinen talo oli täyden palon vaiheessa palokunnan saapuessa paikalle. Hälytys oli tullut kahdeksan maissa. – Talosta ovat pystyssä vielä päätyseinät, mutta muuten koko talo on tuhoutunut, pelastuslaitoksen tilannekeskuksen palomestari Ilpo Kuokkanen toteaa. Pakkanen toi sammutustöihin omat haasteensa. – Jo viidentoista asteen pakkanen…

Tuli pääsi irti teollisuushallissa

Tuli karkasi teräsrakenteita valmistavan Konepaja Santala Oy:n isohkossa, noin 2 000 neliön  konepajarakennuksessa Telinetie 7:ssä Sääksjärvellä. Konepajayhtiön teollisuushallissa oli asennettu nosto-ovea ja tämän vuoksi oli käytetty kulmahiomakonetta.   Todennäköisesti koneen aiheuttamasta kipinästä palo pääsi torstaina 4. toukokuuta noin  kello 10.30 leviämään seinäeristeisiin, josta tuli eteni myös kattorakenteeseen ja uhkasi levitä kattorakenteisiin. Palon leviäminen kattoon saatiin  estettyä…

Ei tulipaloa Rutaperäntiellä vaan alueella

Valpas lehdenlukija Rutaperäntieltä ilmoitti, että toisin kun Lempäälän-Vesilahden Sanomat uutisoi 12. huhtikuuta, ei 7. huhtikuuta palanut hirsirakennus sijainnut kyseisellä tiellä. Tiedot perustuivat Pirkanmaan pelastuslaitoksen tiedotteeseen. Pirkanmaan pelastuslaitokselta tarkennetaan, että vaikka tiedotteessa puhutaan Rutaperäntiestä, oli hälytys tullut heille Tampereentien osoitteella, ja tulipalo oli ollut Rutaperän alueella Kuljussa.

Vanha hirsirakennus paloi Kuljussa

Asumaton vanha hirsirakennus tuhoutui tulipalossa torstain ja perjantain välisenä yönä 7. huhtikuuta klo 1.55. Rakennus sijaitsi Tampereentien läheisyydessä Kuljussa. Palon havaitsi ohikulkija, joka teki ilmoituksen hätäkeskukseen. Palon ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja. Korjaus 12.4.2017 klo 12.57. Tulipalo ei ollut Rutaperäntiellä. Hälytys oli tullut aluepelastuslaitokselle Tampereentien osoitteella.