vihreät

Turpakäräjät tänään livenä!

Kuntavaalit 2017 startataan Vesilahdessa keskiviikkona 2. marraskuuta näyttävästi. Lempäälän-Vesilahden Sanomat järjestää Kurkituvalla puolueille Vesilahden Turpakäräjät, jossa keskustellaan siitä, miltä kunnan tulevaisuus näyttää ja mihin suuntaan sitä halutaan viedä. Turpakäräjiä järjestetään kaikkiaan kolme. Ensimmäisenä päätoimittaja Kari Pusan jututettaviksi istahtavat Keskustan ja SDP:n edustajat. 16. marraskuuta ovat vuorossa Kokoomus ja Vihreät ja 30. marraskuuta Sitoutumattomat ja Perussuomalaiset….

Pirkanmaan Vihreät nimesi uusia kuntavaaliehdokkaita Vesilahteen

Pirkanmaan Vihreät nimesi Vesilahdessa ehdokkaiksi Ilkka Virtasen ja Laura Kekäläisen. Virtanen on yrittäjä ja myyntijohtaja. Virtanen kuvailee itseään rauhalliseksi neuvottelijaksi. Vaaleissa hän haluaa toimia yhteisten asioiden puolesta eduntavoittelun sijaan. Kekäläinen on toiminut vanhempainyhdistyksessä aktiivina ja työskentelee Lempäälän kunnassa liikuntasihteerinä. Kevään 2017 kuntavaalien ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9. maaliskuuta.

Suuremmat hartiat, raha potilaan selkäreppuun

Vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aallon vierailu Sääksjärvellä viritti innokasta keskustelua sote-uudistuksesta. Vaikka yleisöä oli perjantai-iltana saapunut vähänlaisesti, keskustelu oli sitäkin vilkkaampaa. Jonkinlainen uudistus on Aallon mukaan välttämätön. Pessimismin sijaan hän haluaa tuoda esiin uusia ideoita ja vaihtoehtoja. Aalto ajaisi palvelu-uudistusta: palvelut olisivat etusijalla, eivät kuntakoot. Monikanavainen rahoitusmalli saa Aallolta kritiikkiä. Kunta kustantaa, osin myös valtionosuuksilla rahoitetun, hoidon…