Vaali-info

Kuntavaalien aikataulut

26.5.–8.6.2021 Ennakkoäänestys kotimaassa

2.–5.6.2021 Ennakkoäänestys ulkomailla

13.6.2021 Vaalipäivä

16.6.2021 Tulosten vahvistaminen

1.8.2021 Valtuustot aloittavat työnsä

 

Äänestyspaikat

Ennakkoäänestys: Äänioikeutettu voi vaalipäivän äänestyksen sijasta äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Tästä linkistä näet listan Lempäälän ja tästä linkistä Vesilahden ennakkoäänestyspaikoista ja niiden aukioloajoista.

Vaalipäivä: Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin. Vaalipäivänä äänestyspaikat ovat avoinna klo 9–20.

 

Äänestysohjeet

Tässä on linkki ohjeisiin vaalipäivänä äänestäville.

Tässä on linkki ohjeisiin ennakkoon äänestäville.

Tarkemmat ohjeet löydät vaalit.fi-sivustolta.

 

Lempäälän-Vesilahden Sanomien vaalinetti kertoo kaiken oleellisen kuntavaaleista

Vaalinetti osoitteessa lvs.fi/kuntavaalit kokoaa yhteen kaikki vaaliuutiset ja vaaleihin liittyvät mielipidekirjoitukset.

Vaalisivustolla julkaistaan toukokuussa Lempäälän-Vesilahden Sanomien vaalikone sekä Lempäälän ja Vesilahden ehdokasgalleriat.

Lisäksi Lempäälän-Vesilahden Sanomat järjestää vaalien alla yhteistyössä Pirkan opiston kanssa Lempäälän ja Vesilahden vaalipaneelit, joissa paikalliset puolueaktiivit kohtaavat. Lempäälän vaalipaneeli järjestetään 19.5. kello 18 ja Vesilahden vaalipaneeli järjestetään 20.5. kello 18. Vaalipaneelit videoidaan ja julkaistaan vaalisivustolla livelähetyksinä sekä myöhemmin katsottavina tallenteina.