Vesilahden laturetki veti ennätysmäärän väkeä

Bergiuksen Markku toivotti hiihtäjät tervetulleeksi Plakkarin kodalle
Bergiuksen Markku toivotti hiihtäjät tervetulleeksi Plakkarin kodalle

Matinpäivän aamu valkeni poikkeuksellisen kauniina houkutellen ihmisiä laduille sankoin joukoin. Vesilahden Luonto ja Latu ry:n talkooporukka ja Vesilahden kunta olivat hyvissä ajoin valmistelleet perinteistä laturetkipäivää, ja ladut oli ajettu erinomaiseen kuntoon. Myös Onkemäen ladut oli kytkettynä kotareittiin kyläläisten toimesta.

Oivallinen sää aikaansai kirjausennätyksen: 402 kirjausta.

Kodilla kävi hiihtäjiä seuraavasti:

Pohjankota                         179

Kotkanpesä                        123

Plakkari                               60

Anttilanvuori                    40

Anttilanvuoren, Plakkarin, Pohjankodan ja Kotkanpesän huoltopisteissä hiihtäjiä odotti höyryävä mehu ja valmiit tulet. Kuuselan Matti, Bergiuksen Markku, Haapasen Aarni ja Veston Matti toivottivat kodilla kaikki tervetulleiksi mehulle ja vaihtamaan kuulumisia laduilta. Runsas osallistujamäärä takasi sen, että iloinen puheensorina täytti kodat.

Perinteinen Vesilahden Laturetki on jo vuosia hiihdetty polveilevilla metsäladuilla. Suuri kiitos kuuluu kaikille maanomistajille siitä, että saamme nauttia laturetkellä ”erämaisesta” tunnelmasta ja sivakoida pitkin vesilahtelaisia kauniita metsämaisemia. Tunnelma maastossa on rauhoittava.

Tänä vuonna myös Anttilanvuoren kota oli huoltopisteenä. Matti Kuusela toimi kotaisäntänä.
Tänä vuonna myös Anttilanvuoren kota oli huoltopisteenä. Matti Kuusela toimi kotaisäntänä.

Itse hiihtelin pitkin latuja päivän ajan usean muun hiihtäjän tavoin ja kohtasin matkalla perheitä, nuorisoa ja jo varttuneempia hiihtäjiä. Mukana oli aivan pieniä ensikertalaisia (nuorin tapaamani hiihtäjä oli kaksivuotias) ja laturetkellä vuodesta toiseen mukana olleita konkareita. Jokainen valitsi itselleen sopivan mittaisen matkan; joku hiihti muutaman kilometrin, joku toinen kymmeniä kilometrejä, jopa 60, ehkä enemmänkin. Olipa joukossa henkilöitä, jotka tekivät kaksi lenkkiä, kun olosuhteet vetivät uudelleen laduille. Liikuntatieteilijän näkökulmasta hykertelin käsiäni, sillä hiihtäjät sanan mukaisesti viettivät päiväänsä suksilla nauttien hiihdon hurmasta. Tällainen tapa liikkua tuo hymyn huulille.

Vesilahden Luonto ja Latu ry:n puolesta kiitämme kaikkia mukana olleita: olit sitten hiihdon mahdollistanut maanomistaja, talkoolainen, latujen ajaja, kunnan edustaja tai se tärkein, osallistuja. Toivomme jälleen, että vuoden kuluttua tapaamme laduilla ja säät ovat tuolloinkin yhtä suosiolliset.

 

Maarit Marttila
puheenjohtaja
Vesilahden Luonto ja Latu ry