Tuomo Helavirta Kantapankin aluejohtajaksi

Kantapankin Lempäälän ja Narvan konttoreiden johtaja Tuomo Helavirta on luotsannut maaliskuun alusta lukien myös pankin Akaan konttoria. Kuva: Satu Lehtonen

Kantapankin Lempäälän ja Narvan konttoreiden johtaja Tuomo Helavirta on luotsannut maaliskuun alusta lukien myös pankin Akaan konttoria. Kuva: Satu Lehtonen

Kantapankin Lempäälän konttorinjohtajana lähes yhdeksän vuotta toiminut Tuomo Helavirta, 42, on nimitetty maaliskuun alussa Kantasäästöpankin Pirkanmaan aluejohtajaksi. Lempäälän konttorin lisäksi hän vastaa myös Narvan ja Akaan konttoreiden toiminnasta.

Helavirran luotsaamissa konttoreissa on yhteensä kymmenen työntekijää.

Helavirta isännöi kolmea vakavaraista konttoria. Tampereen läheisyys vaikuttaa koko alueella. Lempäälän ja Akaan konttorit ovat kasvaneet Kantapankin seitsemästä konttorista nopeimmin.

Railun vuoden Vesilahden Narvassa toiminut Kantapankin konttori on toimitusjohtaja Tarmo Laineen ja aluejohtaja Tuomo Helavirran seurannassa.

– Emme ole ihan päässeet niihin tavoitteisiin, jotka Narvan konttorille asetimme, mutta tässä vaiheessa ei ole myöskään syytä todeta, että konttoria ei aiota jatkaa. Yleensä konttorin elinkelpoisuus selviää kolmessa-neljässä vuodessa. Luotamme, että siinä ajassa konttori vakiinnuttaa asemansa paikkakunnalla, Laine ja Helavirta kertovat.

Kasvu jatkuu tasaisesti

Kantapankki jatkoi viime vuonna kasvuaan. Pankin tulos oli 1,2 miljoonaa euroa. Tase kasvoi hieman yli kymmenen prosenttia.

– Järjestämättömät saamiset laskivat 0,4 prosenttia, mitä on pidettävä yleisessä taloudellisessa tilanteessa erittäin alhaisena, Tarmo Laine kertoo.

Lempäälän, Narvan ja Akaan lisäksi Kantapankilla on konttorit Hauholla, Hämeenlinnassa, Rengossa ja Riihimäellä. Pankin liiketoiminnan määrä oli vuoden lopussa 382 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 208 miljoonaa euroa.

– Pankki suojasi tasettaan niin, että koron vaihtelut eivät vaikuta liiketulokseen vahingollisesti. Olemme välttäneet myös ylisuojausta, joka korkojen noustessa voi tuottaa nopeasti taas tappioita, toimitusjohtaja Laine toteaa.

Asiakkaan talous on tärkein

Tuomo Helavirran aluejohtajaksi nimittämisen lisäksi Kantapankissa on tehty muitakin organisaatiomuutoksia. Akaan konttorin johtaja Kirsi Kukkonen siirtyy Riihimäen konttorin veturiksi ja vetovastuu siirtyy Helavirralle.

Kantapankin sijoitusjohtajaksi on nimitetty Arto Hiltunen.

– Parannamme asiakaspalveluamme erityisesti säästämis- ja sijoittamisasioissa. Asiakkaan järkevän taloudenpidon edistäminen on pankin ydintehtävä.

– Suomi ikääntyy nopeasti ja varallisuus kerääntyy varttuneelle väestölle. Asiakkaita kiinnostavat erityisesti perintö- ja perintöverosuunnittelu, omaisuuden siirto sukupolvelta toiselle ja kullekin asiakkaalle oikein mitoitettu säästäminen, Laine ja Helavirta sanovat.

Viime vuosi onnistui myös Kantapankki-konserniin kuuluvilla kiinteistövälitysyhtiöillä Autiotalot Oy:llä ja Kotihelmi Oy:llä. Yritysten liikevaihto oli yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?