Lentopallo: Vesilahden Visan naisjoukkue tavoittelee hyvän yhteishengen ja laajan pelaajamateriaalin turvin kultamitalia aluesarjan finaaliturnauksessa.

Vesilahden naislentopalloilijat voittoputkessa

Visan naiset_ryhmä

Visan naisten lentopallojoukkue: ylärivi vas. Annika Inha, Oona Virtanen, Tiina Paloniemi, Paula Kallonen, Essi Peltoniemi, Ulrika Walter, Hanna Hanweg, Noora Snellman, valmentajat Ari Wilén ja Ari Paloniemi. Alarivi vas. Sanna Mehto, Sari Vastamaa, Annika Ahtiainen, Iida Hautamäki, Taija Kirstua ja Kiia Tanhuanpää. Kuvasta puuttuu Anna Vahrameeva.

Vesilahden Visan naisten lentopallojoukkueen kausi huipentuu viikon päästä pelattavaan lopputurnaukseen Perniössä. Aluesarjaa pelaavat naiset ovat selvittäneet tiensä finaaliin loistavalla pelillä, kärsien koko kauden aikana ainoastaan yhden tappion.

Pitkään yhdessä pelannut joukkue on pärjännyt aiemmillakin kausilla mainiosti. Kirkkaimpana mitalina on kaksi vuotta sitten saavutettu aluesarjan mestaruus. Joukkue on nuori ja osa pelaajista on vasta B-ikäisiä. Naisten aluemestaruussarjan lisäksi joukkue on pelannut tällä kaudella myös A-tyttöjen SM-sarjaa.

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta

Yksi joukkueen vahvuuksista on monipuolinen pelaajamateriaali.

Yksi joukkueen vahvuuksista on monipuolinen pelaajamateriaali.

Valmentaja Ari Wilén kertoo aluesarjan pelien olleen pääosin tasaväkistä vääntöä. Pelaajiaan hän kehuu monipuolisiksi ja taitaviksi. Joukkueen taidot ovat hänen mukaansa hyvin tasapainossa ja joka tontille löytyy useampi pelaaja.

– He tekevät töitä hyvällä intensiteetillä ja nöyrästi, kiittelee Wilén.

Joukkueen kapteenit Sari Vastamaa ja Paula Kallonen kertovat joukkueessa vallitsevasta hyvästä yhteishengestä:

– Kaikki ovat kavereita myös treenien ja pelien ulkopuolella. Myös uudet pelaajat otetaan hyvin vastaan.

Visan viimeisessä kotiottelussa rikkoutui yleisöennätys, kun Vesilahden Kirkonkylän koulun liikuntasalin penkeille istahti nelisenkymmentä katsojaa.

– Hienointa oli, että he pitivät myös meteliä, Wilén sanoo hymyillen.

Myös pelaajat arvostivat suurta yleisömäärää ja kapteenit Vastamaa ja Kallonen kertovat pelaamisen olleen oikein mukavaa isomman yleisön edessä.

Visan naiset harjoittelevat neljä kertaa viikossa. Harjoittelun määrä näkyy kehityksessä ja hyvässä menestyksessä.

Visan naiset harjoittelevat neljä kertaa viikossa. Harjoittelun määrä näkyy kehityksessä ja hyvässä menestyksessä.

Pelaajat lentävät pesästä

Joukkueen nuoruus tuo kuitenkin tullessaan myös pulmia. Opiskelut vievät pelaajia tasaiseen tahtiin maailmalle ja epävarmuutta tulevaisuudesta on ilmassa.

Valmentaja Wilén on kuitenkin positiivisella mielellä:

– Vaikka opiskelijat ovat lähteneet, niin aina on uusia pelaajia kasvanut mukaan.

Aluesarjan ilmoittautuminen käynnistyy toukokuussa ja silloin tehdään päätöksiä jatkosta. Joukkue voisi hyvän menestyksen perusteella anoa paikkaa myös II-divarissa, mutta se vaatisi vielä paljon nykyistä suurempaa sitoutumista.
– Ainakin A-tyttöjen SM-sarjaa pelataan Vesilahdessa ensikin kaudella, lupaa Wilén.

Valmennusjohto valmistautuu finaalipeleihin hieromalla taktiikoita. Voitto tuodaan kotiin pitämällä hyvä huumori ja tavoitteellisuus päällä, uskoo Wilén. Myös kapteenit Vastamaa ja Kallonen vakuuttavat joukkueen lähtevän tavoittelemaan voittoa.

– Hyvällä ja itsevarmalla otteella lähdetään.

Visan joukkue on nuori. Pelaajissa on paljon B- ja A-ikäisiä tyttöjä.

Visan joukkue on nuori. Pelaajissa on paljon B- ja A-ikäisiä tyttöjä.

Talkoohaaste!

Monet seurat ja yhdistykset tuntuvat pyörivän vain muutaman henkilön voimin. Vastuunkantajilla on kohtuuton taakka toiminnan pyörittämisestä, samalla kun muut nauttivat työn hedelmistä. Nämä puurtajat valmentavat lapsiamme, järjestävät heille tapahtumia, organisoivat, käyvät paperisotaa ja hoitavat asiat kahvituksesta laskutukseen.

Olen kotoisin palloilun kummajaiskaupungista, Loimaalta. Kori- ja lentopallon runkosarjan piikkipaikoilla keikkuvat Bisons ja Hurrikaani ovat saaneet pienen kaupungin valtaisaan palloiluhuumaan. Täydet salit ja korvia huumaava meteli kotipeleissä on siivittänyt joukkueita voitosta voittoon. Molempien joukkueiden emoseuroilla on jotain menestymisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Nimittäin hyvä juniorityö. Menestys kun ei tule itsestään, vaan pitkällisen pohjatyön kautta.

Jos tekijöitä on tarpeeksi, ei kenenkään tarvitse uupua vastuuseensa. Haastankin sinut, aikuinen, vanhempi, kummi tai mummi nyt talkoisiin. Kysy, voitko olla avuksi. Käy keittämässä kahvia ottelussa tai ala itse valmentajaksi. Valmentajan ei tarvitse olla ammattilainen tai entinen liigapelaaja, vaan rakkaus lajiin ja perustiedot riittävät. Toiminta urheiluseurassa on nuorisotyötä parhaimmillaan, eikä hyvä mieli palkkana ole ollenkaan huono.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?