Vesilahti: Kunnanhallitus on siirtynyt sähköiseen kokoustyöskentelyyn. Esityslistat ja pöytäkirjat monisivusine liitteineen eivät enää tuki postilaatikkoa, vaan kaikki materiaali on sähköisessä muodossa.

Jäähyväiset paperikasoille

Tietoliikenneasiantuntija Elina Ojala (seisomassa) auttaa, jos uudet laitteet tuottavat päänvaivaa. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Arvela (kesk.) ja kunnanjohtaja Erkki Paloniemi sekä hallituksen jäsenet Anna Paavilainen (kesk.), Pertti Uusi-Erkkilä (kesk.) ja Erkki Tarvainen (sd.) Vesilahden kunnanhallituksen kokouksessa 29. huhtikuuta.

Tietoliikenneasiantuntija Elina Ojala (seisomassa) auttaa, jos uudet laitteet tuottavat päänvaivaa. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Arvela (kesk) ja kunnanjohtaja Erkki Paloniemi sekä hallituksen jäsenet Anna Paavilainen (kesk), Pertti Uusi-Erkkilä (kesk) ja Erkki Tarvainen (sd) Vesilahden kunnanhallituksen kokouksessa 29. huhtikuuta.

Vesilahden kunnanhallitus on ottanut työskentelynsä apuvälineiksi tablettitietokoneet. Seitsenhenkisellä hallituksella oli ensimmäinen kokonaan sähköinen kunnanhallituksen kokous tämän viikon maanantaina 29. huhtikuuta. Uusiin laitteisiin on totuteltu alkuvuodesta asti.

Myös kunnanvaltuuston johtajisto ja osa kunnan hallinnosta on saanut tablettitietokoneet työvälineikseen.

Kunnan hallintojohtaja Minna Hutko-Peltoniemi kertoo, että sähköistämisen tavoitteena on ennen kaikkea paperimäärän vähentäminen.

– Aiemmin kunnanhallituksen jäsenet joutuivat kantamaan mukanaan paksuja paperinippuja, kun kokousten esityslistat ja pöytäkirjat liitteineen postitettiin heille. Nyt kaikki materiaali on kätevästi sähköisessä muodossa, kertoo Hutko-Peltoniemi.

– Naisen näkökulmasta hyvä juttu on myös se, että Ipad mahtuu myös käsilaukkuun.

Nykyaikainen ratkaisu

Ipadien hankinta on yksi askel eteenpäin kokoustyöskentelyn sähköistämisessä. Esillä oli myös vaihtoehto, että hallitus ottaisi käyttöönsä kannettavat tietokoneet. Esimerkiksi Tampereella käytössä on läppärit, kun taas Nokialla päädytty  niin ikään tabletteihin.

Hutko-Peltoniemen mukaan Vesilahti valitsi Ipadit käytettävyyden ja hyvän tietoturvan vuoksi. Samalla kaikki kunnanhallituksen jäsenet saivat käyttöönsä vesilahti.fi-päätteisen sähköpostiosoitteen.

Ainakin hallintojohtaja Hutko-Peltoniemi on ollut uuteen järjestelyyn tyytyväinen. Pieniä haasteita on ollut, mutta kunnan tietoliikenneasiantuntija Elina Ojala on ollut auttavana kätenä.

Myös kunnanhallituksen jäsenien kommentit ovat myönteisiä. Mervi Lumian (kok) mielestä on hyvä, että nyt muistiinpanot ja materiaalit ovat kätevästi samassa paikassa. Harri Penttilä (kesk) kehuu ratkaisua valita laitteisto, joka on tätä päivää.

 Lempäälässä ei vielä päätöksiä

Lempäälän kunnan toimistopäällikkö Topi Tolvanen kertoo, että Lempäälässä sähköiseen työskentelyyn siirtymistä on harkittu, mutta vielä mitään päätöksiä ei ole tehty.

– Seuraamme seutukunnallista tilannetta ja teemme johtopäätökisiä sen mukaan, Tolvanen kommentoi.

Hänen mukaansa ainakin kunnanhallitus on sitä mieltä, että kaikkien pitää olla halukkaita siirtyä sähköiseen malliin ennen kuin muutoksia tehdään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?