Lentopallo: Vesilahden Visan naisjoukkue uusi kahden vuoden takaisen aluemestaruutensa

Visan naisille kultaa

Kuva: Ari Wilén. Vesilahden Visan naisjoukkue päihitti aluemestaruus-finaalissa Perniön Urheilijat.

Kuva: Ari Wilén. Vesilahden Visan naisjoukkue päihitti aluemestaruus-finaalissa Perniön Urheilijat.

Lounais-Suomen naisten lentopallon aluemestaruussarjaa pelattiin kaudella 2012-13 kolmessa eri lohkossa, joihin ilmoittautui kaikkiaan 21 joukkuetta. Vesilahden Visan lohkon joukkueet koostuivat Pirkanmaan alueelta. Kahden muun lohkon joukkueista valtaosa oli varsinaissuomalaisia.

Visa voitti oman alkulohkonsa selviten kuuden joukkueen välierävaiheeseen. Välierissä vastassa ollut Ruskon pallo tippui matkasta kahdella 3-0 voitolla ja näin tie oli auki kolmen joukkueen finaaliturnaukseen.

Suoritusvarmuus toi voiton

Finaaliturnaukseen tiensä raivasivat Visan lisäksi Perniön Urheilijat ja Salon Viesti. Turnauksessa kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan ja voiton sai kotiin kahdella voittoerällä

Avauspelissä kohtasivat Visa ja Viesti. Visa voitti ottelun selkeästi 2-0, vaikka joukkueen peli olikin hieman haparoivaa sen hakiessa tuntumaa isoon halliin. Toisessa ottelussa kotijoukkue Perniö voitti Viestin samoin numeroin, joten aluemestaruus ratkaistiin Perniön ja Vesilahden päätösottelussa. 

Päätösottelu osoitti, että Visan perustekniikka ja suoritusvarmuus oli luokkaa parempi kuin vastustajilla.  Tämä merkitsi sitä, että Perniön Urheilijat uusi vuoden takaisen aluemestaruushopean ja Vesilahden Visa palasi kultakantaan, uusimalla kahden vuoden takaisen aluemestaruuden.

Perniössä kultaa huuhtoivat pelaajista Paula Kallonen, Sari Vastamaa, Sanna Mehto, Annika Ahtiainen, Ulrika Walter, Tiina Paloniemi, Hanna Hanweg, Oona Virtanen ja Iida Hautamäki. Pelaavasta kokoonpanosta puuttuivat Essi Peltoniemi nilkkavamman ja Taija Kirstua kuumeen vuoksi. Myös Anna Vahrameeva on pelannut päättyneellä kaudella joukkueessa. Joukkueen valmennuksesta ovat vastanneet Ari Paloniemi ja Ari Wilen, joka on toiminut myös joukkueenjohtajana.

Teksti: Ari Wilén

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?