Vaihmalan Hoviin kaavaillaan kesäteatteria

Vaihmalan beachvolley-kentän pelikausi alkaa olla tältä vuodelta ohi. Samalle paikalle Vaihmalanvuolteen rantaan  on suunnitteilla vähintään 300-paikkainen kesäteatteri. Kuva: Erkki Koivisto
Vaihmalan beachvolley-kentän pelikausi alkaa olla tältä vuodelta ohi. Samalle paikalle Hiidenvuolteen rantaan on suunnitteilla vähintään 300-paikkainen kesäteatteri. Kuva: Erkki Koivisto

Lempääläisen hotelli-ravintola Vaihmalan Hovin omistaja valkeakoskelainen yrittäjä Seija Kivimäki on jo jonkin aikaa suunnitellut kesäteatterin rakentamista hotelli-ravintolan yhteyteen Hiidenvuolteen rantaan paikkaan, jossa nyt on beachvolley-kenttä.

Lempäälän perustetun beachvolley-yhdistyksen miehet ovat kaavailleet Vaihmalanhovin piitsikentän  laajentamista turnauskäyttöä varten, mutta he ovat nyt suunnanneet katseensa Hääkiven alueelle entisen Turuntien varressa.

Kivimäki näkee Vaihmalan Hovin miljöön ja sijainnin muun muassa golfkentän, ratsastustallin vieressä ja vesireitin varrella otolliseksi sijoittaa kesäteatteri samalle tontille hotelli-ravintolan kanssa.

– Kesäteatterin rakentaminen on ollut meillä vireillä pitkään. Myös neuvotteluja asiasta on käyty kauan, sanoo Kivimäki korostaen, että hankkeelle on ensin varmistettava kaikkien naapurien hyväksyntä ennen kuin varsinaista rakentamisprosessia laitetaan vireille.

Valmius rakentamiseen tosin jo olisi. Alustavat piirustukset valmistuivat viime kesäksi.

– Hanke etenee, jos löydetään joku ratkaisu, jonka naapurit voivat hyväksyä.

Lempäälän uusi kesäteatteri olisi kooltaan vähintään 300-paikkainen. Hankkeesta innostunut teatteriväkikin on jo valmiiksi tiedossa. Se on tamperelainen Eliisa-teatteriryhmä, joka tuotti omana produktiona viime kesänä Pikku Pietarin piha -näytelmän Amurin työväenmuseokorttelissa. Sama ryhmä esittää Agapetuksen näytelmän Kaikenlaisia vieraita Vesilahden vanhassa pappilassa 20. lokakuuta.

Vaihmalan Hovin keltainen päärakennus on rakennettu vaivaistaloksi vuonna 1914. Enää talosta ei löydy vanhainkotitunnelmaa. Entinen kunnalliskoti piharakennuksineen on remontoitu pieteetillä ja tyylillä. Työ jatkuu.

– Parhaillaan uudistuksen alla on päärakennuksen yläkerta, jonne olemme siirtämässä putiikin ja tekemässä sinne lisää huoneita. Myös Bistro laajenee. Suurennamme myös Bitsron edustalla olevaa terassia veden suuntaan, Kivimäki sanoo.