Syksyn saapuessa urheilu rupeaa siirtymään sisätiloihin. Sarjapelit käynnistettiin lentopallonuorten osalta SM-sarjan karsinnoilla.

Lentopallojuniorit aloittivat sisäpalloilukauden

A-ikäiset aloittivat lentopallokautensa SM-sarjan karsintaturnauksilla

A-ikäiset aloittivat lentopallokautensa SM-sarjan karsintaturnauksilla

Vanhimmat juniorit eli A-ikäiset aloittivat kautensa SM-sarjan karsintaturnauksilla ympäri maata syyskuun 21. päivä. Tyttöjen sarjoissa A-nuorissa pelaavat Vesilahden Visan A-tytöt sekä Lempäälän Kisan B-tytöt, jotka hakevat kokemusta vanhempien sarjasta. Vesilahden joukkue matkasi lauantaina Somerolle, jossa neljästä pelistä tuli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Voitot joukkue otti Hämeenlinnalaisesta TTV:stä ja Salon Viesti Vamoksesta. Visan ryhmä koostuu pääosin -95 ja -96-syntyneistä vesilahtelais- ja lempääläispelureista. Joukkue pelaa myös talvella naisten kakkossarjaa muutamalla kokeneemmalla pelaajalla höystettynä.

– Kaksi voittoa neljästä on ihan hyvä ensimmäiseksi turnaukseksi. Pelin rytmi oli vielä hakusessa, mutta suunta on ylöspäin! kommentoi joukkueen suorituksia Visan pelaaja Paula Kallonen.

A:n sarjaa pelaa myös LeKin B-ikäiset tytöt, joilla oli oma turnauksensa Sääksjärvellä samana päivänä kuin VesVillä Somerolla. Joukkue joutui aloittamaan pelinsä kylmiltään Kalevan Lentopalloa yhden joukkueen jäädessä pois turnauksesta. Niinpä vähäisen lämmittelyn jälken tuloksena oli tappio. Loput kaksi peliään joukkue sitten voittikin erin 2-0, ensin Vilppula ja sitten Jyväskylä. Etenkin keskitorjuja Essi Tukian syötöt ja hyökkäykset olivat purevia.

Myös B-junioreissa mukana lempääläisiä

Ikäluokkaa nuoremmat eli B-juniorit pelasivat omat karsintaturnauksensa viikkoa myöhemmin, lauantaina 28. syyskuuta. Mukana olivat LeKin -97 samainen tyttöporukka, joka pelaa myös A-junnuissa sekä LeKin -98-99 tyttöjoukkue. Molemmat pelasivat samassa lohkossa, jonka pelit käytiin Sääksjärvellä. LeKin -97:t olivat ylivoimaisia, he voittivat kaikki neljä otteluaan eräsuhteen ollessa 8-0! Mukana oli vain seitsemän pelaajaa, mutta se ei luonut pelillisiä ongelmia.

– Vastaanotto toimi mainiosti, kovuutta verkolla saisi olla enemmän. Kaiken kaikkiaan vahva kauden avaus, kertoi LeKi 97:n valmentaja Virpi Ollila B:n turnauksen jälkeen.

Nuoremmat eli -98-99-ikäiset lekittäret saivat neljästä pelistä yhden voiton, kun Ylöjärven Ryhti kaatui. Nuoremmat laittoivat vanhemmat ahtaalle LeKien keskenäisessä kamppailussa, ensimmäinen erä meni tiukasti LeKi 97:lle 25-22. Toisessa erässä vanhemmat näyttivät kaapin paikan antaen nuoremmille vain kymmenen pistettä.

Karsintaturnaukset jatkuvat C-junnujen osalta tulevana viikonloppuna, silloin estardille pääsevät Visan C-tytöt, jotka pelaavat turnauksensa Tampereella, LeKin -99 ja -00-tytöt, joiden turnaus on Lempäälässä ja Jyryn C-pojat, jotka matkaavat Hollolaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?