LeKi:n tytöt Floridaan

LeKi 97 tuulettaa.
LeKi 97 tuulettaa.

Lempäälän Kisan tyttöjen lentopallojoukkue LeKi-97 lähtee ensi kesänä pelireissulle Floridaan.

Joukkueen toinen valmentaja, Virpi Olilla kertoo idean Floridaan lähtemisestä syntyneen kolme vuotta sitten, kun joukkue päätti juhlistaa 10-vuotista taivaltaan. Valmentajat ajattelivat, että matka motivoisi joukkuetta jatkamaan pelaamista, vaikka se välillä rankalta tuntuukin.

− Moni lopettaa pelaamisen juuri näin teini-iässä, halusimme matkan toimivan tytöille ikään kuin porkkanana, jotta he eivät lopettaisi.

Ollila kertoo, että hän on valmentanut joukkuettansa yhdessä joukkueen toisen valmentajan, Jaana Stenmanin kanssa noin 10 vuotta. Aikanaan hän lähti mukaan toimintaan joukkueessa edelleen pelaavien omien tyttäriensä takia, lentopallotausta kun valmentajalta löytyy.

− Parasta valmentamisessa on varmastikin se, kun saa viettää aikaa näiden ihanien tyttöjen kanssa ja nähdä kun he kehittyvät. Toisaalta harjoitukset ja pelit vievät runsaasti aikaa perheeltä eikä vapaa-aikaa jää paljon.

Joukkue valitsi matkan kohteeksi Floridan, koska valmentajat näkivät tämän motivoivan paljon enemmän kuin esimerkiksi Ruotsi. Matkan yksi tarkoitus oli myös luoda mahdollisuus kiinnostuneille USA:han opiskelemaan lähteville.

− Turnaus toimii taidonnäytteenä. Paikalla olevat kykyjenetsijät saattavat bongata tytöt, jolloin paikallisiin yliopistoihin ja joukkueisiin on halutessaan helpompi päästä, kertoo Olilla.

Joukkue edustaa turnauksessa Suomea ja Lempäälää. Valmentaja toivookin joukkueen selviävän tehtävästä kunnialla.

Joukkueen tavoite on keskittyä omaan peliin ja pelata jokainen peli mahdollisemman hyvin, vieraiden joukkueiden tasosta tai pelitaktiikasta kun ei tiedä mitään.

− Oletettavasti ovat kuitenkin pahoja vastuksia, Ollila tuumailee.

Joukkueen matkajärjestelyt ovat noin puolessa välissä. Lentoliput on hankittu ja turnaukseen on ilmoittauduttu. Myös tarvittava hyväksyminen USA:n lentopalloliiton jäseneksi sekä lupa Suomen lentopalloliitolta on jo hankittu.

− Tytöt ovat matkasta erittäin innostuneita. Matka on ainutkertainen, trip of the lifetime, jota he odottavat kovasti. Itse toivon hauskaa yhdessäoloa ja hyviä pelejä.

Erikoisen turnaukseen valmistautumisesta tekee erilaiset olosuhteet. Turnauksessa pelataan esimerkiksi nahkaisilla palloilla, millä Suomessa ei ole pelattu vuosiin.

− Jouduin tilaamaan USA:sta tällaisen pallon, jolla täytyy harjoitella ahkerasti keväällä, Ollila kertoo.