VesVi:n A-tytöt selvisivät SM-finaaleihin

Vesilahden Visan lentopallon A-tytöt selvisivät SM-finaaliin taistelemalla historiallisen paikan lauantaina 29. maaliskuuta Raisiossa voittamalla välierissä Euran Raiun sekä Oulunsalon Vasaman.

Yli 10 vuotta sitten aloitettu Vesilahden Visan lentopallon juniorityö on vuosien varrella tuonut aluejoukkue-edustuksia ja SM-mitaleja aluejoukkueissa. Annukka Paloniemi on noussut liigatason pelaajaksi ja samalla vauhdilla alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Aikaisempina vuosina Visan C- ja B-tytöt ovat olleet varsin lähellä SM-välierä- ja lopputurnauspaikkoja. Turnauksessa oli mukana järjestävä seura Raision Loimu, Euran Raiku, Oulunsalon Vasama sekä Vesilahden Visa. Loimu ja Visa varmistivat kahden kierroksen jälkeen finaalipaikan toukokuun alussa Viitasaarella, Pihtiputaan Plokin järjestämään SM- finaaliturnaukseen.

Joukkueenjohtaja Ari Wilenin mukaan Visan selviytymistä lopputurnaukseen voidaan pitää kohtuullisen isona yllätyksenä.

– Joukkue lähtee Viitasaarelle selkeästi haastajan asemassa, mutta erinomaisella asenteella.

SM-lopputurnauspaikan pelasivat Vesilahteen joukkueen kapteeni Paula Kallonen, Essi Peltoniemi, Taija Kirstua, Sanna Mehto, Annika Ahtiainen, Oona Virtanen, Kia Tanhuanpää, Noora Snellman ja Annukka Paloniemi. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Ari Paloniemi ja Ari Wilen, joka touhuaa myös joukkueenjohtajan roolissa.

VesVi:n A-tyttöjen runko on Paloniemeä lukuun ottamatta pelannut muutamilla hieman vanhemmilla pelaajilla täydennettynä, kakkossarjaa, jossa syyskausi sujui hieman alavireisesti ja kevätkausi alemmassa loppusarjassa jo paremmin. Visa on yhdessä LeKi:n nuoremman joukkueen kanssa erottunut lohkon selkeästi parhaiksi tiimeiksi.

Naisten kakkossarjan alemman jatkosarjan ottelussa VesVi löi LeKi2:n 3–1 (25–19, 16–25, 25–16, 25–23). LeKi2 ja VesVi johtavat nyt lohkoa tasapistein ennen viimeisiä otteluja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?