Autoilija, varo lapsia – huomioi nopeusrajoitus

Rämsöössä marssittiin vapunpäivänä päiväkodin puolesta

Rämsööläiset marssivat kulkueena vapunpäivänä.

Rämsööläiset marssivat kulkueena vapunpäivänä.

Kyläläiset marssivat Rämsöössä vapunpäivänä tärkeiden asioiden puolesta. Kunnan säästötavoitteiden edessä kyläläiset ovat huolissaan päiväkodin jatkosta ja halusivat vappumarssilla ilmaista huolensa. Päiväkodin loppuminen merkitsisi useassa perheessä vanhemmille lisäkilometrejä työmatkaan, jopa 45 kilometrin päivässä ja lapsille hoitopäivän pitenemistä. Päiväkodin kiinteistö toimii myös kylän vapaa-ajan harrastusten sekä merkittävien kulttuuritapahtumien, mm. Rämsöön kesäteatterin, tärkeänä keskuksena.

Lisäksi ylinopeudet kylänraitilla aiheuttavat huolta kyläläisille. Marssin tarkoitus olikin muistuttaa päivittäisistä vaaratilanteista, joita Rämsööntiellä liikkujat päivittäin kohtaavat, kun ohikulkeva liikenne ei huomioi 50 km/h nopeusrajoitusta.

Mukana iloisessa vappumarssissa oli kaikkia kulkuneuvoja ja kulkemiseen käytettäviä apuvälineitä, joita kylänraitilla liikkuu: traktoreita, lapsia ja nuoria polkupyörineen ja skoottereineen, pienten lasten vanhempia vaunuineen ja rattaineen, varttuneempaa väkeä rollaattoreineen ja lenkkeilijöitä eri liikuntavälineiden kera. Kulkueen perää piti trukki, jossa luki: VAROKAA ELÄVIÄ LAPSIA!

Vappumarssin järjestivät Rämsöön Urheilijat ry ja Rämsöön kyläkerho ry.

Kulkueen jälkeen rämsööläiset kokoontuivat Rämsöön seurantalolle talkoovoimin valmistetulle ja katetulle vappubrunssille 80 hengen voimin.

Rämsöön kylä on noin 250 asukkaan aktiivinen kylä aivan Vesilahden länsiosassa, noin 25 kilometrin päässä kunnan keskuksesta, Kirkonkylästä. Päiväkoti on ainoa kunnan tarjoama palvelu kylän lapsiperheille.

 

Marjukka Lähdekorpi-Ojala ja Anu Peltoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?