Liikunta- ja nuorisotoimi on vastuullinen kesätyönantaja

Vesilahden kunnan liikunta- ja nuoristoimi on palkittu kunniamaininnalla Vastuullisin kesäduuni 2014 -kilpailussa. Voittajat sekä kunniamaininnan saaneet päätettiin nuorten kesätyöntekijöiden antaman palautteen perusteella.

Nuorilta tiedusteltiin kampanjan edistämien hyvän kesätyön periaatteiden toteutumista sekä heidän yleistä tyytyväisyyttä kesätyöpaikkaansa kohtaan. Päätöksen voittajista teki pisteiden perusteella kilpailuraati, johon kuuluivat kampanjan suojelija Peter Vesterbackan lisäksi Suomen lasten ja nuorten säätiön, Alma Median, Monster.fi:n, Soneran, Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, Henkilöstöjohdon ryhmä HENRYn ja Suomen Ylioppilaiden Liiton edustajat.

Työnantajia palkittiin kolmessa kategoriassa. Pienet alle 50 työntekijää, keskisuuret 50-250 työntekijää ja suuret yli 250 työntekijää. Vesilahden kunnan liikunta- ja nuorisotoimen kunniamaininta tuli sarjassa pienet alle 50 työntekijää.Sarjan voitti tamperelainen jäätelökioskiyritys Dream & Dream.  Kunniamainita annettiin kuudelle kilpailussa hyvin menestyneelle työnantajalle.

Neljättä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Vastuullinen kesäduuni -kampanja haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua nuorten kesätöiden merkityksestä. Kampanjan sydän ovat hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta. Periaatteet ovat: mielekäs työ ja kohtuullinen palkka, hyvä hakijakokemus, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?