LeKi Seuracupin ylivoimainen voittaja

LeKi Seuracupin Giga-sarjan valtias. Kuvat: Markku Lipponen
LeKi Seuracupin Giga-sarjan valtias.
Kuvat: Markku Lipponen

Janakkalan Vattenfall Seuracupin Giga-sarjan finaalissa LeKi-yleisurheilijoiden täryjyrämäistä menoa ei estänyt mikään. Lopputuloksena oli ylivoimainen 47 pisteen voitto. Toiseksi sijoittui Raision Kuula ja kolmas oli Naantalin Löyly.

Poika pysyi Lempäälässä

Seuracupin voitto oli LeKille toinen peräkkäinen ja jo kolmas viimeisen neljän vuoden aikana, voittojen välissä 2012 joukkue oli toinen. Valtakunnallisessa Seuracupissa menestys ei tule sattumalta. Kauden aikana alkukilpailuissa pisteitä kerää iso joukko 11-17 -vuotiaita urheilijoita. Pelkästään finaalissa tarvitaan 30 edustajaa vaativiin lajeihin.

LeKi-joukkueen vahvuuksia olivat osaavat urheilijat oikeissa lajeissa, huippuvenyminen kaikissa suorituksissa, vahva sitoutuminen ja silmiinpistävän hyvä yhteishenki. Finaalimatkalla oli jälleen mukana iso joukko nuoria, tulevia lajiedustajia aistimassa kisatunnelmaa.

Koko joukkueen voitto

Seuracupin voittoa ei oteta yksittäisellä huippusuorituksella. Kenttälajien jokaisella suorituspaikalla nähtiin ennätystasollaan urheilevia LeKi-nuoria ja kärkisijoituksia. Pika- ja aitajuoksijat kahmivat valtavan pistepotin. Kestävyysmatkoilla taistelleet venyivät ennätyksiinsä ja kärkisijoille valmentaja Veli-Matti Rannan taikurimaisen taktisella opastamisella.

Lajivoittajia aina tarvitaan ja he olivat Santeri Kuusiniemi (M17 200m), Tomy Nurmesniemi (P13 60m aj), Johanna Ranta (T13 1000m), Venla Ranta (T15 2000m) ja Oskari Saari (P13 korkeus). Myös sukkulaviesti päättyi LeKi-joukkueen voittoon.

Olympiastadionin tunnelmaa

Iloinen päivä jatkui illalla Suomi-Ruotsi maaottelussa Helsingissä. Huippuhetkiä olivat mukanaolo kahdeksan seuran kesken käydyssä 8x200m viestissä. LeKi pääsi viestiin finaalimenestyksensä perusteella ja sijoittui siinä neljänneksi. Toinen sykähdyttävä hetki oli, kun 400m aidoissa seuran kasvatti Eetu Viitala juoksi toiseksi ennätysajallaan. Ruotsalaisia Eetu pääsi vielä karkuun, mutta ei enää nuoria lekiläisiä nimmarinkerääjiä.

Oskari Saari, korkeuden voittaja. Kuvat: Markku Lipponen
Oskari Saari, korkeuden voittaja.
Kuvat: Markku Lipponen

—–

Kauden 2014 Vattenfall Seuracupin Lempäälän Kisan 65 urheilijan voittajajoukkue:

Veera Alanen, Leevi Antinaho, Ella Noora Haapalehto, Sofia Halmes, Iisa Hannuksela, Santtu Heikkinen, Salla

Huhtasalo, Disa Huntus, Jaakko Hyrkäs, Emilia Hölli, Jasmin Juujärvi, Julian Juujärvi, Nea Karppinen, Pinja Kianta,

Aleksi Kivelä, Leevi Kivelä, Sonja Koivu, Otto Koskinen, Liisa Lahtinen, Leevi Lampén, Elias Lehtikuusi, Laura

Lehtikuusi, Klaara Leponiemi, Santeri Kuusiniemi, Maria Laitila, Kristiina Laitinen, Markus Leppimaa, Noora Leppimaa,

Leevi Lipponen, Luukas Lipponen, Tanja Lähdekorpi, Anniina Mahkonen, Sofia Mikkonen, Markus Muinonen, Matias Mustonen, Manu

Mäenpää, Ronja Mäkelä, Sanni Mäkelä, Vilho Mänty, Hetta Niemelä, Hilla Niemelä, Iina Niemelä, Niia Niemelä, Miika

Niemelä, Nico Nurmesniemi, Tomy Nurmesniemi, Juha Närhi, Tuomas Närhi, Henrik Närvänen, Viola Pennanen,

Juuso Petäjäsuo, Matias Pärkkä, Eero Ranta, Emma Ranta, Johanna Ranta, Venla Ranta, Sami Rantamäki, Eerika

Reunanen, Laura Ruonala, Oskari Saari, Janika Saarinen, Teresa Seppälä, Johanna Ulvinen, Aleksi Vihriälä ja Iida

Ylimäki

 

Teksti: Timo Reunanen