Akaa herra ja hidalgo lentopallon 1-sarjaväännössä

Miesten lentopallon 1-sarjaa jatkettiin torstaisen viikkopelin merkeissä Akaassa. Lempäälän Kisa sai vastaansa liiganousua tähyävän kestomenestyjä Akaa-Volleyn. Akaalaisten rutiini pelata 1-sarjaa oli kovassa arvossa isäntien vieden ottelun 3-1 Kisan räväkästä alusta huolimatta.

LeKi pääsi otteluunsa ykkösmiehityksellään ja alussa kaikki näytti menevän valmentajan Raimo Lehtosen käsikirjoituksen mukaan. Syötön vastaanotto pelasi Jussi Niemen ja Tommi Roinisen johdolla kuin unelma, josta passari Jukka Lehti pääsi jakamaan hyökkäysvastuuta tasaisesti. LeKi karkasi heti alussa muutaman pisteen karkumatkalle, jota kasvatti erän edetessä voittaen ensimmäisen helposti, jatkoa ajatellen jopa liiankin helposti, 25-15.

Toiseen erään Akaa tuli monta napsua terävämmällä syötöllä ja ratkaisun makua oli ilmassa jo heti alussa, kun kotijoukkueen Dmitri Borichev syötti hyppysyötöillään lommoja Toijalan kentän parkettiin. Hakkuri teki tuhojaan syöttöviivan takana ja kun hänen putkensa saatiin poikki, oli peli jo 12-4 Akaalle. Myöskin hyökkäyspeli rakoili ratkaisevasti LeKin puolelta: silloin kun pallo saatin ylös, oli hyökkäys usein pitkä tai leveä.

Muutoksen toi myös lempääläissyntyisen Jyry-kasvatin Matti Ollikaisen mukaan tulo Akaan ryhmitykseen. Vaikka Ollikainen ei olekaan enää huippuvuosiensa lyöntikorkeuksissa, hän nosti syötöt erehtymättömästi ja lekiläiset löivät päätään turhaan seinään syöttämällä hänelle lähes puolet. Kohentuneesta vastaanotosta ja LeKin helpoista toimituspalloista pääsivät Akaan ulkolaisvahvistukset Borichev, Adjete Agnithey ja Jimmy Hernandes takomaan palloa kenttään, erä kotijoukkueelle 25-16.

Kolmannessa erässä LeKi oli jo johdossa, mutta vastustajan passarin Hasse Mattilan syöttövuorolla erä kääntyi. Loppuerässä LeKi aloitti vaihtoruljanssin, Juuso Rautakorpi, Sten Kruuda ja Timo Kela tulivat kentälle mutteivat pystyneet kääntämään erää, joka päättyi 25- 17.

Neljännessä erässä löytyi muun muassa Roinisen kadoksissa ollut laitavoima, mutta siitä huolimatta Kisa oli jatkuvasti hieman perässä. Anssi Vesasen tulo hakkurista keskitorjujaksi nosti LeKi tasoihin 12-12, mutta pian Akaa karkasi uudestaan. Käsivaivainen Sauli Silpo vaihdettiin Teemu Uusitaloon ja Miikka Puranenkin pääsi kentälle, mutta heidän lyöntivoimansa ei ollut riittävää akaalaisten terävän torjunnan edessä, erä ja ottelu Akaa-Volleylle 25-20.

LeKin ongelmat olivat joukkuepelissä sekä voittamisen vaikeudessa. Omaa peliä ei ole vielä täysin saatu siirrettyä harjoituskentältä pelitilanteeseen. Toki Akaa oli lähes jokaisella osa-alueella valmiimpi kokonaisuus kuin Kisa. Vapaan viikonvaihteen jälkeen edessä on ensimmäinen tuplaviikonloppu, kun lauantaina sarjakärki Loimaa saapuu Hakkariin ja sunnuntaina matka käy Jyväskylään HuKin vieraaksi.