Sauli Silpo johdattaa Kisan peliä voimalla ja viisaudella

Lempäälän Kisan peli sujuu tällä hetkellä mallikkaasti lentopallon 1-sarjassa, tuplaviikonlopun saalina oli kaksi vierasvoittoa ja piikkipaikka sarjataulukossa – joskin luultavimmin väliaikainen sellainen muiden vähempien otteluiden takia. Mikkelin Passarit ja paikallisvastus Tampereen Kisatoverit kokivat kokeneen Kisan vireen ja jäivät jalkoihin.

Ykkösviulunsoittaja on löytynyt tutusta nurkkauksesta, kun kapteeni Sauli Silpo on noussut esiin painavilla löynneillään. Silloin kun ei ole paikkaa pamauttaa täysillä, laittaa laitamies juonikasta jujua tai lyö torjujan käsistä pisteen. Yhteispeli passari Jukka Lehden kanssa toimii ajatuksen lailla ja sunnuntaisessa TKT-väännössä Silpo oli lähes pysäyttämätön.

Lauantaina pitkä bussimatka Mikkeliin ei näkynyt, vaan Kisa voitti kaksi ensimmäistä erää lähes näytöstyyliin. Toisessa erässä kuitenkin sattui dramaattinen loukkaantuminen, kun polvensa loukannut hengenluoja Tommi Roininen joutui sairaalakäynnille. Ennustusten mukaan lepoaika on kuukaudesta kahteen.

Hänen paikalleen tuli nuori Miikka Puranen, joka esiintyi hyvin, mutta siitä huolimatta Passarit vei kaksi seuraava errä, neljäs meni Kisalta täysin ohi jossa se sai vain 14 pinnaa. Viidennessä erässä Anssi Vesanen siirtyi keskelle ja Ossi Vesanen hakkuriksi ja trilleri kääntyi lempääläisille 3-2 viimeisen erän mennessä 15-13.

Sunnuntaina Roinisen paikan toisena yleispelaajana otti Teemu Uusitalo, joka loisti etenkin vastaanotossa ja takakentällä. Silpon ja muiden säestäessä pitkälle erätauolle mentiin LeKin 2-0 johdossa. LeKi oli tasaisen vahva ilman mustia hetkiä ja kypsytti TKT:n liberoruljanssiin, Toni Luhti ja Ahti Viita vuorottelivat liberon tonttia vaihtelevalla menestyksellä.

Kolmanteen erään TKT tuli uudella ilmeellä ja karkasi heti alussa 3-0 johtoon, mutta pitkään mentiin tasa tilanteessa. LeKin siirtyi Silpon moukareilla 17-14 johtoon, jonka jälkeen TKT-tähti Ossi Heino kävi kiivasta keskustelua tuomarin kanssa ansaiten varoituksen. Sama mies toi kuitenkin Kisatoverit tarkoilla syötöillään tilanteeseen 22-21, ja vielä 24-24, mutta lopusta piti huolen kapteeni, joka sananmukaisesti silpoi vastustajan puolustuksen ja pelin Kisalle 26-24.

Voittojen ansiosta ylempi jatkosarja on yhä lähempänä. Seuraavaksi vastassa on alkusarjan kaksi kovinta suosikkia, Loimaan Jankko sekä Akaa-Volley, joka saapuu Lempäälään entisellä maajoukkuemies Joni Mikkosella varustettuna. Sama ottelu on LeMember-ottelu 22. marraskuuta.