Lempäälän kunnan kesätyöhaut alkavat 26. tammikuuta. Parhaiten infoa kesätöistä saa TakuuRähinät-tapahtumasta.

Älä jännitä, kesätyönhakija

Susanna Sepällä ja Ali Azizilla on molemmilla kokemusta kesätöistä. Töitä he aikovat hakea tänäkin vuonna.

Susanna Sepällä ja Ali Azizilla on molemmilla kokemusta kesätöistä. Töitä he aikovat hakea tänäkin vuonna.

Lempäälän kunta tarjoaa nuorille tänä kesänä 75 kesätyöpaikkaa. Määrä on sama kuin viime vuonna. Hakuaika alkaa 26. tammikuuta ja haku kestää 20. helmikuuta asti.

Kesätyötä voi hakea sähköisellä hakulomakkeella kunnan nettisivuilla.

Viime vuonna hakijoita oli noin 300. Heistä 170 pääsi haastatteluun asti.

Millainen työnhakija sitten kesätyöpaikan nappaa? Kunnan projektisihteeri Nina Prusi kertoo, että ensimmäinen ehto on ikä. Tänä vuonna kesätyöpaikat jaetaan vuosina 1995–99 syntyneille.

Etusijalla ovat ne, joilla ei ole aiempaa työkokemusta. Myös alalle kouluttautumista arvostetaan.

Erilaisia työtehtäviä on tarjolla laajalti – aina vanhustyöstä uimavalvontaan ja siivouksesta päivähoitoon. Työjaksot ovat pääsääntöisesti kuukauden mittaisia. Töihin pääsee joko kesä- tai heinäkuuksi.

Kesätyöseteli auttaa työllistymisessä

Lempäälän kunta ja Lempäälän Kehitys Oy kantavat kortensa nuorten työllistymiskekoon, kuten viime vuonnakin. Lempäälän Kehitys haastaa paikalliset yrittäjät mukaan kesätyötalkoisiin ja jakaa kesätyöseteleitä 10 000 euron edestä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että paikallinen yritys voi hakea Lempäälän Kehitykseltä tukea kesätyöntekjöiden työllistämiseen.

Viime vuonna kesätyöseteli oli 200 euroa kesätyöntekijää kohden. Tämänvuotinen summa selviää tammikuun loppuun mennessä.

Ole oma itsesi haastattelussa

Susanna Seppä, 15, oli vuonna 2012 kesätöissä Pirkanmaan Isännöintipalvelussa. Se oli yksi kesätyösetelillä tuetuista työpaikoista.

– Soittelin läpi kaikki työpaikat, jotka olivat kesätyösetelilistalla, 19 niitä taisi kaikkiaan olla. Tolosen Kari sitten pyysi haastatteluun, se meni hyvin ja minut valittiin Isännöintipalveluun kesätyöntekijäksi.

Seppä hoiteli kahden viikon ajan firman juoksevia asioita toimistolla. Työhaastattelussa Sepältä kysyttiin muun muassa parhaista puolistaan ja pyydettiin cv:tä.

Ali Aziz, 20, valittiin viime kesänä Lempäälän kunnan palkkalistoille. Hän teki siivoustyötä Himminkodolla kuukauden ajan. Aiempaa työkokemusta Azizilla ei ollut.

– Vähän haastattelu jännitti, mutta ihan hyvin se meni.

Projektisihteeri Nina Prusi kertoo, että kunnan työhaastattelut järjestetään yleensä ryhmähaastatteluina. Liikaa ei kannata jännittää, hän vinkkaa.

– Ole oma itsesi. Kaikki aiempi kokemus kon hyvä mainita, tet-harjoitteluja myöten. Myös cv kannattaa ottaa mukaan itselle muistin tueksi.

Aziz ja Seppä aikoivat kummatkin hakea töitä täksi kesäksi. Prusi heittää, että kannattaa olla jo nyt liikkeellä. Vielä tammikuussa voi olla joissain firmoissa ensimmäinen, joka kysyy kesätöitä.

Kesätöihin apua TakuuRähinöiltä

TakuuRähinät-tapahtuma järjestetään Piippo-keskuksessa 6. helmikuuta. Järjestämisestä vastaavat Ohjaamo ja nuorisovaltuusto.

Tapahtumassa voi muun muassa tehdä kesätyöhakemuksia, saada tietoa kunnan ja TE-toimiston nuorten palveluista sekä tutustua koulutusvaihtoehtoihin, yrittäjyyteen ja oppisopimuskeskukseen.

Paikan päällä on tietokoneita ja langaton verkko, joten työhakemusten tekeminen onnistuu helposti.

Musiikista pitävät huolen TCT, Mansesteri ja Anger Management. Lisäksi mukana on trikkaamassa Talent 2011-finalisti Team Unito ja illan huipennuksena koetaan Suomessa ennen näkemätön stuntti taikuri Sami Soukkion tekemänä.

Tapahtuma on ilmainen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?