Dominik Hrachovina muurasi maalinsa yhden osuman näytöksessä

Jos ottelu päättyy 1-0, niin voi oikeutetusti sanoa voittavan joukkueen maalivahdin olleen ottelun suurin sankari. Kun Lempäälän Kisa kaatoi sarjakolmosen Kajaanin Hokin kotiluolassaan 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) oli Kisan maalinsuulla Dominik Hrachovina kuin etunimikaimansa Hasek torjuen 24 laukausta ja varmistaen tärkeät kolme pistettä Kisalle. Loistavan maalivahdin lisäksi Kisa esitti yhden kauden tasapainoisimmista esityksistään joka osa-alueella hyökkäyksestä puolustukseen, eikä antanut kajaanilaisille todellisia saumoja voiton kalasteluun.

– Nollapelit ovat Mestiksessä harvinaista herkkua, se kertoo omaa kieltään joukkueen suorituksesta tänään. Hrachovina teki muutaman ison pelastuksen, kiitteli LeKin pääkäskijä Juha Juujärvi omiaan.

– Meillä oli neljän ketjun välillä hyvä tasapaino ja kaikki pystyivät pelaamaan voittavaa lätkää. Tosin meillä oli jälleen kolme uutta ketjukoostumusta; haemme oikeita kombinaatioita sillä miehet ovat matkan varrella muuttuneet, hän jatkoi.

Ystävänpäivänä pelatussa kamppailussa Kisa sai takaisin loukkaantumislistalta Matias Simontaipaleen sekä Antti Mäkilä ja Vilho Virmavirta palasivat kokoonpanoon. Liigan puolelta apuina jatkoivat Hrachovina, Toni Kallela sekä Otto Rauhala. Kisa oli muokannut ketjujaan hieman ja saanut aikaan kolme vahvasti hyökännyttä osastoa sekä loistavasti Hokin vaarallisen 1-ketjun pimentäneen nelosvitjan, jonka peliä Simontaipaleen sekä Sami Laakson paluut terästivät. Ketju uurasti vaativassa varjostusroolissa ihailtavasti.

Ottelu oli kauden kovavauhtisimpia ja viihdyttävimpiä, mutta päärooliin nousseet loistavat maalivahdit Hrachovina sekä Hokin Antti Lehtonen pitivät ottelun vähämaalisena. Kisa ylitti keskialueen vauhdilla läpi koko pelin ja suunnanmuutokset olivat myrkkyä Hokki-puolustukselle. Maalipaikkoja syntyi molemmille solkenaan avauserässä, vain veräjänvartijat sekä viimeisen silauksen puute tekopaikoissa piti pelin maalittomana.

Lehtonen Kajaanin päädyssä oli avauserän ykkösmies ottamalla 13 koppia, etenkin ensimmäisen LeKi-painoitteisen kymmenminuuttisen aikana hän oli vakuuttava: niin Sami Holappa, Mäkilä kuin Laaksokin joutuivat pudistelemaan päätään. Toinen puolisko oli Hokin, jolloin nollapelin pitänyt ”Domi” näytti, miksi hän kolkuttelee liigaportteja. Tomi Wileniuksen jäänuoliainen sekä Janne Nivan ylivoimatilanteet kilpistyivät LeKin maalilla seisseeseen muuriin.

– Olimme alussa todella teräviä ja aavistuksen niskan päällä, tosin viimeistekyssä oli tänään toivomisen varaa, näki Juujärvi.

Kisa puolusti lähes läpi pelin vahvasti omaa siniviivaansa ja piti Hokin poissa paraatipaikoilta helpottaen Hrachovinan taakkaa. Myös upea blokkauspeli mustelmia kaihtamatta auttoi maalivahtia. Tilanteet vaihtelivat nopeasti ja usein tilanteiden nopeus yllätti viimeistelijät.

– Kauttaaltaan puolustimme tänään hyvin. Hyökkäyspelimme oli hieman väkinäistä, tarvitsemme peruspeliin kuten pelin virtaukseen ja syöttöpelaamiseen jotain lisää, pohti valmentaja illan koitosta.

Iso askel kohti Kisan voittoa tapahtui toisen erän puolessa välissä. Hokki-pakki Valtteri Parikka taklasi Simontaipaletta laidan lähellä holtittomasti poikittaisella ja sai teostaan ulosajon eli 5+20 -minuuttisen. Kisan viiden minuutin ylivoima ei alkanut millään rullamaan ja vasta kahden minuutin hakemisen jälkeen paine saatiin hyökkäysalueelle. Roope Rannan avaava lätty löysi Jimi Santalan, joka eteni vapaata väylää ja kilautti voittomaalin aivan ylämummoon, 1-0!

Päätöserään Hokki muutti hieman ketjujaan Parikan ulosajon myötä ja saikin otettua otetta Kisan joutuessa sutaisemaan muutaman pitkänkiekon. LeKi kuitenkin sääteli peliään johtoasemassa loistavasti eikä peruutellut liikaa kuitenkaan unohtamatta johdon suojaamista. Hokki-pelaajat pysyivät poissa tekopaikoilta ja Jonatan Tanuksella sekä Valentin Claireuax’lla oli paikat niitata ottelu, mutta 30 kertaa kiekon eteen venynyt Lehtonen piti Hokin mukana.

Paras tasoituspaikka tuli vahvasti pörränneelle Janne Nivalle, mutta Hrachovina torjui hänen yrityksensä kilvellään kulmaukseen. Viimeiset minuutit olivat täysin Kisan näytöstä: se ei tahtonut luopua kiekosta millään eikä näin Hokki päässyt ottamaan maalivahtiaan pois kuin vasta kolmekymmentä sekuntia ennen loppua. Dominoiva loppu typisti Hokin kirin puoleen minuuttiin ja lopullinen ratkaisu oli pelille tyypillinen: Otto Rauhala ja Valtteri Järviluoma bolkkaisvat yhdessä viimevedon estäen tasoituksen.

Todella tasapainoisen esityksen johdosta Kisa varmisteli paikkaansa tukevasti seitsemän joukossa, tosin SaPKo tuli rästipelinsä pelanneena ohi kahdella pisteellä. Runkosarjan kahdeksasta Hokki-kohtaamisesta seitsemän on jo ohitse, ystävänpäivän ilta toi Kisalle kauden toisen päänahan linnapaidoista eikä jättänyt loputuloksesta juuri mietittävää.