Kisa nousi huimalla kirillä voittoon sarjakärjestä

Lempäälän Kisa osoitti oivaa kuntoa ennen pudotuspelikiirastulta, kun se ei luovuttanut millään ja roikkui takiaisena sarjakärki Mikkelin Jukureiden kintereillä saaden makean palkintonsa päätöserässä. Kaksi tahtomaalia toivat upean 2-1 (0-1, 0-0, 2-0) voiton hernekeiton maustamassa perjantai-illassa.

– Tänään vastassa oli todella kova joukkue, jonka pelistä on todella vaikea löytää taktisia heikkouksia tai iskun paikkoja. Me kuitenkin pystyimme saamaan itsestämme parhaan irti, iloitsi Kisa-käskijä Juha Juujärvi voiton jälkeen suitsuttaen omiaan.

Kisa-paidassa nähtiin uusi pelaaja, kun maalivahti Mika Noronen pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. ”Nortti” Noronen koppasi peräti 29 Jukuri-laukausta ollen voiton takuumiehenä. Rauhallisesti esiintynyt, NHL:n nähnyt konkarivahti sai Juujärveltä ylistäviä kommentteja.

– Hän on todellinen ammattimies! Hän pelasi nyt tällä tasolla vaikka ei tällä kaudella ole pelannut missään ennen LeKiä, joten milläköhän tasolla hän mahtaa olla muutaman ottelun päästä? arvuutteli Juujärvi tyytyväisenä.

Toinen tuore hankinta, Vantaalta saapunut sentteri Tomi Tuomisto ei ollut vielä Kisan kokoonpanossa sairauden takia, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa ensi viikolla. Kisan kokoonpano oli Vantaan vierailuun verrattuna lähes identtinen, Jesse Huhtala oli palannut kokoonpanoon.

Liekö erätauoilla tarjoiltu lämmin hernekeitto nostanut myös pelaajien tunnetasoa, mutta Hakkarissa nähtiin pudotuspelikiekon tasoista vääntämistä ja taistelua. Yhdestäkään sentistä ei luovuttu ilmaiseksi, mutta otteissa oli järkeä jokaisen liikkeen ollen harkittu kovankin paineen alla.

Ottelu oli alusta asti kovatempoinen, Jukurit loi kuitenkin alkutahdit maalipaikkojen suhteen. Noronen kuitenkin pysäytti lähentelyt Jonatan Tanuksen jäähyn aikana. Sarjakärjelle ominaisesti Jukurit vyörytti hyökkäyksiään vahvasti alueelle ja se toi tulosta erän puolen välin jälkeen. Jarno Pavenin syöttö rikkoi LeKi-pakan ja kultakypärä Oula Palve viimeisteli tarkalla laukausella ohi Norosen.

Molemmat joukkueet karvasivat mahdollisuuden tullen melko korkealta. LeKi-puolustuksella oli vaikueksia hanakoiden sarvipäähyökkääjien kanssa, mikä johti avauspelaamisen heikkouteen ja organisoitujen hyökkäysten vähyyteen. Parhaat paikkansa Kisa sai joko Jukurien kiekonmenestyksistä tai yksittäisistä röyhkeistä iskuista, kuten Markus Jokisen ajo maalille. Mikkeliläisten maalilla Ronan Quemener oli kuitenkin valppaana.

Toisessa erässä avauserän asiat korostuivat, eikä Kisa saanut kunnollisia hyökkäyksiä aikaan paljoakaan. LeKi kuitenkin kampesi itsensä mukaan peliin Jukuri-jäähyjenn avulla.

Toisen erän loppu oli Kisan hallintaa, mutta kahdella ylivoimalla maali jäi tekemättä. Kisan momentumin paras paikka tasoitukseen tuli Sami Holapan huippupassista, mutta ranskalainen Valentin Claireaux ei saanut kiekoa ohi maanmiehestään.

Kolmannen erän alkuun Kisa tuli kovalla hyöryllä ja halu tulla tasoihin näkyi katsomoon asti. Heti ensimmäisiin vaihtoihin Quemener otti monta torjuntaa. Pahimmasta selvittyään Jukurit pääsi peliin takaisin mukaan ja sai jatkuvilla hyökkäyksillään isoimmat Kisan höyryt haihdutettua.

LeKi kuitenkin jahtasi maalia sitkeästi ja tyä palkittiin Jukurien kiekonmenetyksen jälkeen. Todella vahvan ottelun niin aloittajana kuin muutenkin raatanut Aleksi Luhtalampi puolusti omassa päässä loistavasti, jonka jälkeen Tanus riisti kiekon Jukuri-alueella. Valtteri Järviluoma kiitti ja tasoitti.

– On todella tärkeää, että kärjen takaa löytyy ratkaisijoita. Vaihdoimme Tanuksen Luhtalammen ketjuun kesken pelin ja se toi hienoa tulosta, Juujärvi tuumi.

Pian tasoituksen jälkeen LeKi otti aikalisän kootakseen rivejään uudenlaiseen tilanteeseen. Noronen esitti loistavan pelastuksen napattuaan kiinni alkukaudella vielä LeKissä viilettäneen Miikka Männikön etukulmalurituksen. Tasoituksen myötä peli meni tarkkailuksi ja tiiviiksi puolustamiseksi.

Ottelun voittomaali syntyi neljä minuuttia tasoituksesta ja noin kolme minuuttia ennen loppua. Jukurit sortui jälleen oman pään menetykseen ja Markus Jokinen riisti karkin. Hän vei Quemenerin jäihin ja passasi avopaikasta Roope Rannalle, joka sai laittaa kiekon tyhjään maaliin, 2-1.

– Jokisen alustus oli liigatason suoritus – todellinen tahtomaali, riemuitsi Juujärvi.

Mikkeliläiset ottivat aikalisän kaksi minuuttia ennen loppua ja vetivät samalla maalinsa tyhjäksi. Jukurit pyöritti kuudella viittä vastaan hurjasti, mutta kisalaiset olivat valmiina vaikka syömään kiekon voiton eteen. Ottelun lopussa symbolisesti kultakypärä Jokinen, voittomaalin alustaja, blokkasi kahdesti Santeri Lukan viivaviritykset ja Kisa sai juhlia täyttä pistepottia.

Voitto Jukureista oli kauden ensimmäinen, sillä Kisa hävisi neljä edellistä koitosta. Samalla LeKi sai kunnian katkaista sarjakärjen kuuden ottelun voittoputken. Kisan venytti kotiotteluiden pisteputkensa hienosti kahdeksaan peliin, viimeksi kaikki sarjapisteet Hakkarista ryöväsi juuri Jukurit tammikuun alussa.

Kisa on saanut puolustuspelinsä todella hyviin uomiin kauden edetessä ratkaisuvaiheille. Juujärvi nosti asian esiin:

– Tänään vastassa oli sarjan ehkä paras hyökkäys ja päästimme vain yhden osuman. Viime otteluissa päästettyjen maaliemme saldo on 0, 1 ja 1, kaikissa peleissä on ollut eri maalivahti. Se kertoo korkeasta tasosta.