Jäähymaraton päättyi LeKin eduksi

Liekö koskaan vihelletty enemmän jäähyjä Hakkarissa, kuin LeKin ja Peliittojen välisessä runkosarjan viimeisessä kohtaamisessa. Viisi vastaan viisi -pelistä ei voinut puhua, kun molemmat ottivat seitsemän pikkukakkosta ja Peliitat vielä 10 minuutin käytösrangaistuksen päälle. Kaiken kukkuraksi ottelussa tehtiin vain yksi ylivoimamaali, kun Kisa vei tärkeät pisteet nimiinsä maalein 5-3 (1-1, 2-1, 2-1).

Ottelun ainoaan ylivoimamaaliin, jonka iski Kisan Aleksi Luhtalampi, tarvittiin kahden miehen ylivoima. Luhtalammen 5-3 osuma neljä minuuttia ennen loppua katkaisi lopullisesti tiukasti vastaan taistelleen heinolalaisrykelmän selkärangan.

– Linja oli tänään selkeä, mutta emme vain oppineet sitä millään. Viimeisessä erässä sentään olimme viisaampia, tuumi Kisa-koutsi Juha Juujärvi jäähysumasta.

Kaikkiaan ottelussa vihellettiin 38 jäähyminuuttia ja molemmat saivat hieroa, hieroa ja vielä kerran hieroa ylivoimaansa, mutta jatkuvasti tuloksetta.

– Ylivoimamme meni seisoskeluksi, emme saaneet pidettyä tempoa samanlaisena, kuin tasakentin. Vastustaja paineisti kovaa eikä aikaa liikutteluun juuri ollut, ja kiekon siirtely oli muutenkin liian hidasta, kokosi runsaasti yv-aikaa saanut Markus Jokinen pakkopelin kompastukivet.

Kisan maalilla jatkoi Mika Noronen ja muutenkin ketjukoostumukset pysyivät lähes samoina viime viikosta. Sami Holappa puuttu runkosarjan lopun pelikieltonsa vuoksi. Miro Hovinen huilasi pienten vammojen vuoksi, eikä Tomi Tuomistokaan ollut vielä Kisa-paita päällä. Molemmat olisivat olleet pelikunnossa, mutta kokoonpanon laajuus mahdollisti arvokkaan lepoajan antamisen.

Jo pelin alusta asti alkoivat joukkueet istua boksissa, jäähymaratonin aloitti Peliittojen Ville-Veikko Väkeväinen. Pian toiseen boksiin istahti Toni Niemi, Aatu Viljanen kilautti epäonnistuneella kudillaan sivutolppaan. Joukkueet ottivat jäähyjä vuoron perään eikä tasaviisikoin juuri pelattu, hallinta oli aina ylivoimaa pelanneen puolella.

Kisa sai avauserässä yrittää kolmesti miesylivoimalla, mutta ongelmat olivat laukausten vähyys ja pakkopelin aikaan saaminen. Alivoima puolestaan oli – kuten on ollut läpi kauden – timanttisella tasolla jättäen Peliitat nuolemaan näppejään.

Lähimpänä avausmaalia oli Peliitat alivoimalla, kun Ville-Matti Koponen polki alivoimalla läpi. Kiekko jäi Norosen jalkoihin pyörimään, jolloin Tuukka Rajamäki pääsi sohimaan. Nico Lehdon siirrettyä maalia tahallisesti mentiin videoille, lopulta tilanteesta ei vihelletty maalia ja Lehto joutui istunnolle.

Christian Silfer teki 0-1 avauserän loppulla hienolla vedolla tolpan kautta. Kisa kuitenkin tasoitti 45 sekuntia myöhemmin, Valentin Claireaux passasi Matias Simontaipaleen tekopaikkaan, 1-1.

– Meillä oli avauserässä iskun paikka, mutta emme käyttäneet sitä ja huono ylivoima tappoi pelistä kiiman, harmitteli Juujärvi.

Toisessa erässä sama ralli jatkui, kun vain 13 sekunnin jälkeen Silfer joutui jäähylle. Myöskään toisessa erässä ei ylivoimaosumia juhlittu, Peliitat sai peräti kolme perättäistä yv-saumaa mutta ei pystynyt siirtämään yhtäkään tulostaululle. Joukkue sai ylivoimansa mallikkaasti pyörimään, mutta se oli tehotonta ja laukaukset tulivat huonoista kulmista ja menivät joko ohi tai Norosen logoon.

Tommi Tikka ohitti Norosen hieman heppoisesti suoralla laukauksella vieden Peliitat johtoon. Kovasti taistelleen vierailijan otteista paistoi pelin tärkeys kovana yrittämisenä, sillä ottelu oli viimeisiä saumoja palata takaisin pudotuspelijunan kyytiin, joka on nyt neljän pisteen päässä.

Kisa tuli jälleen nopeasti tasoihin, kun Valtteri Järviluoma riisti kiekon maalin takana ja tarjoili Antti Mäkilälle maalin eteen. Hän voitti pakkinsa vääntökisassa ja rykäisi kiekon längeistä ohi Peliitta-vahti Antti Rautiolan.

Illan komeimmasta yksilösuorituksesta vastasi huimaan vireeseen äitynyt Claireaux. Hän riisti kiekon Silferiltä ja punnersi väkisin karkuun ja nosti rystyllä lätkän aivan yläpeltiin vieden Kisan 3-2 johtoon. Kahteen viime peliin on ranskalainen paukuttanut neljä tehomerkintää!

– Nelosketjumme sai isoja onnistumisia tänään, se kuvastaa hyvin joukkueemme laajuutta tällä hetkellä. Työmeispuoli oli tänään voiton avain, antoi Juujärvi kunnian heille, joille se kuului.

Kolmanteen erään jäähyily harveni ja Peliitat aloitti vahvasti ollen puun ja kuoren välissä kesälomaa ajatellen. Otto Rauhalan ja Tikan aloitus LeKi-päässä meni tasuriksi ja kiekko suuntautui suoraan sivulle. Anton Ollikainen oli valppaana ja latasi kiekon maaliin Norosen ehtimättä edes tajuta mitä tapahtui.

Vaikka ylivoimamaalit eivät kelvanneetkaan, muuten osumia syntyi tiuhaan. Tomi Iso-Mustajärvi vei LeKin toistamiseen johtoon 47. minuutilla Jokisen ja Atte Mäkisen esityöstä. Saatiinhan otteluun se ylivoimaosumakin, kun 13 yritystä oli päättynyt tuloksettomana. Viisi vastaan kolme -tilanteessa Mäkilä (1+1) ja Roope Ranta petasivat Luhtalammelle paikan niitata peli, ja hänhän niittasi.

Lopussa heinolalaiset yrittivät tasoitusta kuudella viittä vastaan, mutta tuloshan oli koko pelin mukainen. Miesylivoimalla kiekko ei 32 kertaa torjuneen Norosen taakse mennyt. Lopulta Kisa otti pisteet, jotka toivat kuudetta sijaa yhä lähemmäs.

–   Oli todella tärkeä voitto, mutta parannettavaa jäi paljon, jos haluamme pärjärä pudotuspeleissä. Tämä oli askel taakse viime viikosta, etenkin pienen tilan pelimme ei toiminut. Luonne pelissä muuttuu, kun neliöt kaukalossa vähenevät, pohti Juujärvi.