Etätöitä tehdään kunnassa vielä vähän

”Työtä on mukava tehdä verkkareissa ja villasukissa. Lisäksi etätyöpäivinä voi säästää työmatkaan käytetyn ajan ja kustannukset.” Muun muassa näin perusteltiin etätyön hyötyjä Lempäälän kunnan henkilöstölle vuoden alkupuolella tehdyssä kyselyssä.

Lempäälässä on ollut käynnissä vuosina 2013 ja 2014 etätyökokeilu. Etätyösopimuksia on toistaiseksi tehty vain kymmenkunta.
Vaikka etätyö koettiin palautteen perusteella hyväksi työskentelymenetelmäksi, kehitettävääkin siinä nähtiin.

Kotona työskentelyn yhtenä ongelmakohtana pidettiin, ettei riittävää ohjeistusta etätyön tekemiselle ollut. Esiin tuotiin myös, etteivät tietotekniset yhteydet aina toimineet eikä kaikkia ohjelmia päässyt käyttämään kotoa käsin. Etätyössä käytettiin pääasiassa työpaikan kannettavaa.

Kyselyyn vastanneista 11 henkilöstä neljä teki etätyötä joko kerran viikossa tai kerran kuukaudessa ja seitsemän harvemmin kuin kerran kuukaudessa. 10 vastasi, että haluaisi tehdä etätyötä myös jatkossa.

Lempäälän kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?