LeKi jäi playoff-hulinassa maaleitta

Mestiksen pudotuspelit rantautuivat myös Lempäälään muutaman vuoden tauon jälkeen, kun Lempäälän Kisan ja TUTOn välinen puolivälieräsarja jatkui Hakkarissa toisella osaottelulla Kisan voitettua ensimmäisen. Ja millainen paluu se olikaan! Hallissa todella huomasi olevansa pudotuspeleissä: kaukalossa tunteet kävivät kuumina, pelissä vauhti oli tapissa ja kentän ulkopuolella meininki oli parasta pitkään aikaan. Siitä pitivät huolen niin Turusta saapunut äänekäs fanijoukko kuin tavallista äänekkäämmät Kisa-fanit räpsyttimin tahtia lyöden. Yleisömäärä 392 oli kauden parasta ja katsomossa oli jopa tunkua. Ottelussa TUTO tasoitti sarjan yhteen yhteen viemällä sen 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

– Ottelu oli hyvä, playoff-henkeä oli havaittavissa. Vauhtia, tapahtumia ja taklauksia riitti, näin vahvasti taklannutta joukkuetta kuin TUTO tänään ei ollut täällä vielä tällä kaudella vieraillut, kehui vastustajaa Kisan pääkäskijä Juha Juujärvi.

– Oli meiltä ihan helvetillinen taistelu. Tässä hiekkalaatikossa ei voi pelata klap-klap-jääkiekkoa, kertasi illan taistoa ja pienen kaukalon ominaispiirteitä TUTO-luotsi Ismo Lehkonen.

Kisan ainoa kokoonpanomuutos oli Ilveksessä torstaina pelanneen Mikke Levon vaihtuminen Vilho Virmavirtaan. Se sekoitti hieman pakkipareja, hyökkäysketjut pysyivät samoina. Jimi Santala on yhä loukkaantuneiden listalla ja hänelle teki seuraa toisessa erässä puolustaja Nico Lehto, joka loukkasi pahasti polvensa Mikko Laineen taklauksessa ja joutui jättämään pelin. Juujärvi kysyikin retorisesti ”Mistä terveitä puolustajia lauantaille?”, sillä Kisan ykköspakkipari on nyt lasaretissa. Varana ovat vielä Niklas Kumpu sekä Juho Saarinen.

TUTO oli sekoittanut ketjujaan kovalla kädellä ja vetänyt keskiviikon tappiosta omat johtopäätöksensä. Se aloittikin ottelun todella kovalla karvauksella, mikä tuotti LeKin pelinavaamiselle suuria vaikeuksia. Kun kokeneet Santala ja Lehto olivat poissa, astui esiin Toni Niemen ja Miro Hovisen siipien suojista uusia vastuunkantajia. Atte Mäkinen on juuri nyt Kisan paras pakki ja nuori Jimi Kuronen pelaa rohkeasti ja taidolla.

Avauserä oli lähes toisinto sarjan ensimmäisestä pelistä, jonka Kisa voitti 3-1. TUTO hallitsi ensimmäistä 20-minuuttista ja teki 1-0 ylivoimalla myös Lempäälässä. Mikko Lehtosen viivalämäri livahti Mika Norosen jalkovälistä sisään.

LeKin paras paikka siunaantui Valtteri Järviluomalle, mutta riparikiekko ei tarttunut kunnolla lapaan ja mahdollisuus lipui hukkaan. Kisa-päädyssä Noronen pysäytti Tuukka Pulliaisen ja alakerran isäntänä häärinyt Hovinen pelasti Aki Keinäsen avopaikan maaliviivalta.

Toisessa erässä alettiin pääsemään yhä syvemmälle pudotuspelifilikseen ja vastustajan ihon alle. Pelikatkoilla oli jatkuvasti pientä nokkapokkaa, etenkin piskuinen Iikka Kangasniemi kerjäsi isompien poikien ”halailua”. LeKi otti ohjat avauserää paremmin haltuunsa ja vyörytti tasaisesti tekopaikkoja kohti Kaapo Kähkösen TUTO-veräjää.

Kisa sai kakkoserässä kolmesti yrittää ylivoimalla, mutta ei saanut momentumiaan käytettyään. Erän alussa tunteita kouhuttivat Lehdon loukkaantuminen sekä heti perään tullut Markus Jokisen saama tälli, joka ei kuitenkaan kultakypärää haitannut. Kun Kisa sai vastoinkäymisten jälkeen vielä tapettua alivoiman, sai se lisävirtaa.

Peli oli päästä ajoittain päähän koohottamista ja vauhtia ja tahtotilaa löytyi molemmilta. Kähkönen nappasi niin Roope Rannan, Sami Laakson kuin Mäkisenkin painavat laukaukset ja piti turkulaiset voiton syrjässä kiinni.

Kun Kisa ei saanut tasoitusta ylivoimalla eikä kolmannen erän alun muutamasta huippupaikastaan, takoi TUTO taululle 2-0. Toni Jalo väläytti partaveitsen terävää älyään petaamalla Mikko Laineelle tyhjän maalin selän takaa syötöllään, mihin Norosella ei ollut vastaan sanottavaa.

– Meillä oli Jokisella ja Rannalla huippupaikat tasoittaa, mutta sitten tuli omissa sattui pieni nukahdus ja peli 2-0, Juujärvi harmitteli pieniä eroja.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Kisa alkoi – pakostakin – hallitsemaan peliä ja ottelun luonne muuttui. Tunteet olivat yhä pinnassa, muun muassa Noronen opasti toista konkaria Timo Pärssistä kunnoittamaan maalivahtia.

Rannalla oli toinen tuhannen taalan paikka, mutta one-timer ei löytänyt tietään maaliverkkoon. Kisa muovasi hiukan ketjukoostumuksiaan, myös Sami Holappa sai piirtää ensi vetonsa tänä playoff-keväänä. Etenkin Aleksi Luhtalammen ykkösvitja sekä Laakson johtama taisteleva nelonen saivat luotua painetta.

Ottelun suurimmaksi sankariksi nousi 18-vuotias Kähkönen 32 torjunnallaan ja nollapelillään. Muutamien huipputorjuntoje lisäksi hän liimasi perustorjunnat hyvin. Edes Kisan lopun yli kolmen minuutin pelaaminen ilman maalivahtia ei tuottanut tulosta,vaan turkulaiset puolustivat loistavasti eivätkä antaneet LeKin saada edes pakkopeliä käyntiin. Lähimpänä kavennusta oli Antti Mäkilä irtokiekosta, mutta tilanne oli vain puolittainen.

Lopussa tunteet vielä kuohahtivat ja Ranta nappasi turhan 2+10 minuuttisen selästä taklaamisesta.. Monet rähinät vain kuvastavat sarjan kiihkeyttä, ottelusarja on nyt 1-1 ja tällä tahdilla jatkoon menijä tullaan ratkaisemaan todella pitkän kaavan kautta. Pelit jatkuvat heti lauantaina Turussa, jonne Kisa fanibussi lähtee tukemaan omiaan. Maanantaina neljäs kohtaaminen otellaan Lempäälässä.

– Täytyy pyrkiä säilyttämään sama trendi, paransimme viime pelistä, mutta TUTO paransi enemmän eikä se tällä kertaa riittänyt. Tärkeää on, että nuoret oppivat pelaamaan näitä tosipelejä paremmin ja paremmin, näki Juujärvi Kisan potentiaalin.