Uudistunut Loiske mielii vakinnuuttaa paikkansa kolmosessa

Viie kausi Sääksjärven Loiskeen jalkapallon edustusjoukkueelle oli ankaraa taistelua sarjapaikan puolesta kolmosdivisioonassa. Veitsi kurkulla pelaten ei vapautumista löytynyt koko sesonkina ja edessä oli putoaminen pykälää alemmas. Sydäntalvi toi Sääksjärvelle tiedon, että kaksikin seuraa luopuu paikastaan kolmosessa, joten perinteikäs oranssimusta-tiimi sai ja otti menettämänsä sarjapaikan vastaan, kuten teki TPV:n kakkosjoukkuekin.
Tälle sesongille päävalmentaja Jani Alanteen ja seitsemän henkisen muun taustaköörin selkeä tavoite on, että putoamiskurimukseen ei Loiske joudu. Uusia pelaajia on tullut paljon ja valmentautuminenkin on sujunut parempia latuja kuin vuosi sitten. Taustaturvaa tuo myös solmittu farmisopimus sarjapykälää korkeammalla pelaavan Ilves-Kissojen kanssa.
Uusi kausi toi heti Loiskeelle iloisen tuloksen, kun TKT kaatui hyisessä kelissä pelatussa sarja-avauksessa 1 – 0 vieraskentällä. Kotipelinsä Loiske aloittaa perjantaina 24. huhtikuuta Hämeenlinnan Härmää vastaan.
Lempäälän-Vesilahden Sanomat esitti Loiske-veturi Jani Alanteelle patterrillisen kysymyksiä jalkapallosta ja vähän muustakin.
Keitä ovat Loiskeen uudet pelaajakasvot?
– Normaaliin vaihtuuteen verrattuna nyt on pelaajaliikennettä ollut runsaasti. Uusia kasvoja ovat sarjapaikastaan luopuneesta FC Tigersista tulleet Joel Mattjus, Markus Seppä, Teemu Lahdenpohja, Sami Muro, Niko Kuhlberg, Joonas ja Jesse Salminen sekä Jani Hammar. Lisäksi uusia loiskelaisia ovat Abdulla Al-Barkat (LeKi), Janne Peltonen, Samuli Mikkola (Haka B-juniorit) ja Teemu Formulahti (TPV/2). Poislähtijöitäkin on useampia, muutama aloittaa kautensa kakkosjoukkueessamme. Yhteensä pelaajia listallamme on 28 kappaletta.
Mikä on Loiskeen viralliunen tavoite? Mitkä seurat saavat suosikin viitan ylleen?
– Loiskeen tavoite on saada joukkue hitsautumaan yhteen ja pelaamaan sovitulla pelityylillä, totta kai sarjapaikka säilyttäen. Suosikit köytyvät kolmikosta Nokia, Hämeenlinna ja Valkeakosken PS-44.
Kuvaile, millaista futista Sääksjärven stadionilla tällä kaudella Loiskeelta nähdään?
– Me pelaamme vauhdikasta, yksinkertaista futista. Sanoisin pelitapamme olevan terrierimäisen haastava.
Minkä huippuseuran peli vastaa omaa ihannettasi?
– Sopiva sekoitus Atletico Madridista ja Pariisin PSG:stä muokattuna Suomi-futiksen mausteilla.
Sääksjärvelle ja koko Lempääläänkin toivotaan katsomoon futisbuumin syntymistä, miten sen Loiskeen edustussakki sytyttää?
– Aiempaa urheilullisemmalla joukkueella, joka haastaa taistelemalla kaikki vastustajat. Unohtaa ei sovi hienoja yksilösuorituksiakaan, joista yleisö syttyy.
Mitä koko Tampereen seudulla on tehty jalkapallossa väärin, kun juuri yhtään huippupelaajia ei ole pulpahtanut pinnalle vuosikausiin?
– Sanoisin, että yksi ongelma on ollut, että selkeää johtavaa seuraa ei ole, pelaajat kulkevat parin kolmenkin junioriseuran välillä. Seuraa vaihdetaan kaveripohjalla, joka tyyli on vielä aikuisissakin vallalla. Panostaisin nuoriin lahjakkaisiin yksilöihin, kerätään ne yhteen ja satsataan valmennukseen.
Mitä voisi tehdä paremmin, että lempääläinen jalkapallo kehittyisi?
– Muutos on aina aikaa vievää. Kaikkia uusia asioita ja kikkoja kannattaa paikallisesti aina kokeilla. Tiiviimpi yhteistyö veisi varmasti Lempäälän seuroja eteenpäin, ei riitä, että morjestellaan Sääksillä ja treenataan eri kenttäpäädyssä.
Lempäälän talvikauden olosuhteista kuulee kroonista narinaa. Onko se aiheellista vai turhaa tekosyiden hakemista?
– Ihan aiheellista kritiikkiä se mielestäni on. Talvella jalkapalloilijoille on tarjlla koulujen saleja, niitäkin kerran viikossa. Olosuhteilla annetaan etumatkaa esimerkiksi tamperelaisille, jotka treenavat kahdesta kolmeen kertaa Pirkkahallissa.
Lopuksi veikkaa: Loiskeen loppusijoitus, kuka on kauden loiskelainen maalikunkku ja kenestä tulee kauden yllättäjä?
– Sanotaan, että sijoituksemme on kuudes. Sijat siitä alaspäin ovat epäonnistumisia. Maaleja odotan eniten akselilta Niko Kuhlberg ja Joona Nieminen. Yllättäjäksi nostaisin nuoren Mikkolan Samulin.

Kuva: Pauli Impola Sa,i Muro kamppailee pallosta TKT-pelurin kanssa, taustalla varmistaa Jesse Salminen. Loiskeen kausi alkoi mainiolla 1 - 0-voitolla, ratkaisuosuma lähti Janne Lahdenpohjan lapikkaasta. Kaikki mainitut pelaajat ovat tuoreita kasvoja Loiskeessa.
Kuva: Pauli Impola
Sa,i Muro kamppailee pallosta TKT-pelurin kanssa, taustalla varmistaa Jesse Salminen. Loiskeen kausi alkoi mainiolla 1 – 0-voitolla, ratkaisuosuma lähti Janne Lahdenpohjan lapikkaasta. Kaikki mainitut pelaajat ovat tuoreita kasvoja Loiskeessa.