Loiskeen maalinteko tökkii

Loiske – TPV/2 0 – 2 (0-1).
Pelin henki: Loiskeen maalinteko tökkii juuri nyt pahasti jalkapallon kolmosdivisioonassa. Sääksjärven oranssiatleetit ovat pelanneet yhteen putkeen kahta minuuttia vaille neljä tuntia eli yli kaksi ja puoli ottelua onnistumatta maalinteossa. TPV:n reservejäkin vastaan maalimestoja oli, mutta nyt ei ole onni eikä tarkkuus olleet täysillä Loiskeen tukena. Liukkaammin liikkuneet nuoret tamperelaiset käyttivät tarjoutuneet tekopaikat paremmin hyväkseen ja ansaitsivat täyden pinnapotin.
Valmentajan kommentit: – Olihan meillä läpiajoa ja puolityhjää maalia tarjolla, mutta nyt ei pallot uppoa maaliin. Mitään paniikkinappuloita ei etsitä, vaan positiivisesti ajatellen jatkamme eteenpäin. Seuraava peli on taas uusi mahdollisuus. Pelimme kuitenkin kulkee suht’ mukavasti ja maalipaikkoja kykenemme luomaan, joten mitenkään suuresti en ole huolissani, tuumi Loiskeen valmentaja Jani Alanne.
Erikoistilanteet isossa roolissa: Nykyjalkapallossa trendi on, että maalit syntyvät yhä useammin erikoistilanteista. Loiskeen kohdalla omat erikoistilanteet eivät ole tuottaneet hedelmää, mutta vastustaja on rankaissut useamman kerran viime peleissä Loisketta. Tälläkin kertaa TPV:n avausmaali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, missä pallo pyöri flipperikuulan lailla Loiskeen maalin edustalla päätyen lopulta maaliverkkoihin.
Onnistujia löytyy: Loiskeen alkukautta on sävyttänyt pelaajien suhteellisen runsas kierrättäminen. Puolustuksen lukkona on häärinyt pelistä toiseen raamikas Joel Matjus. Keskikentän dynamona häärii tarkasti syöttävä Janne Lahdenpohja ja niin ikään keskikentällä, hyökkäävässä roolissa, Joona Nieminen on ottanut isoa ruutua. Laitaviilettäjä Marko Hakala on hyvillä keskityksillään luonut Loiskeen tekopaikoista ison osan, kuten TPV-ottelussakin. Maalivahtikuvio alkaa myös selkiytyä, sillä kokenut Matti Lyytinen on ollut pelaamissaan peleissä varma ja tarkka.
Muut paikalliset: Vitosdivisioonan puolella vitsit ovat vähissä niin Vesilahden Visalla kuin LeKi-futiksellakin. Visa hävisi nokialaisseura PoNU BK:lle lukemin 2 – 0 ja LeKi-futis puolestaan sarjakärki Pirkkalan kakkosjoukkueelle maalein 1 – 2. Tasaisessa sarjassa LeKi on seitsemäs ja kaksi pistettä vähemmän koonnut Visa yhdeksäs eli Visa on putoamisviivan alapuolella, LeKi puolestaan niukasti sen päällä.
Mitä seuraavaksi?: Loiske matkaa seuraavaksi yhden sarjan ennakkosuosikin eli Nokian Palloseuran vieraaksi perjantaina 5. kesäkuuta.