Alkukesä on ollut leirien värittämä

Koululaisilla on ollut valinnanvaraa, kun lomien alkaessa leirisesonki on käynnistynyt. Lempäälän alueella on kesäkuun alkuviikoilla ollut kasapäin liikunnallisia leirejä ja tätä myöten myös menoa ja meininkiä.

Suurimman suosion keräsivät Lempäälän Kisan Liikuntaleiri ja LeKi-futiksen Futisviikko noin 60 leiriläisellä. Futisviikko palasi leirikalenteriin muutaman vuoden tauon jälkeen ja tilausta selvästi oli. Toisella lomaviikolla pidetty jalkapalloleiri oli jaettu kahteen ryhmään: lajiin tutustujiin sekä jo harrastaviin.

Futisviikon ohjaaja Aapo Kalliokoski haastaa lapsia pelailuun. Kuva: J-P Nieminen

Futisviikon ohjaaja Aapo Kalliokoski haastaa lapsia pelailuun. Kuva: J-P Nieminen

Futisviikon alussa olivat extra-vetäjinä entinen maajoukkuehyökkääjä Atik Ismail sekä hänen poikansa, entinen Veikkausliigapelaaja Pele Koljonen. Vierailijoina piipahtivat Valkeakosken Hakan edustusmiehistöstä Ville Kauppinen sekä Tuomas Lähdesmäki. Erikoisuutena oli päätöspäivän eli perjantaina iltaturnaus, jossa leiri päätettiin peleihin toisia vastaan.

– Leiri onnistui hienosti tauon jälkeen, upeaa oli etenkin lajiin tutustujien laaja innostus, kuvailee leirin päävetäjä Matti Tuominen.

LeKin jo perinteisellä Liikuntaleirillä käytettiin Hakkarin monipuolisia maastoja ja mahdollisuuksia laajalti hyväksi, ja ohjelmassa oli liuta eri lajeja sekä niiden sovelluksia. Rantapäivää vietettiin tänä vuonna Uimalan remontin vuoksi Rantalan saunalla.

Kisan leiri tarjosi koko paketin ruokailuineen sekä mahdollisine yöpymisineen, tänä vuonna Hakkarin koulun viipalerakennuksessa oli jopa 13 yöpyjää. Leirin päätöshuipennuksena oli perjantainen vierailu Ideaparkin Fun Parkiin.

– Monipuolisen liikuntakokemuksen tarjoaminen on meille tärkeää, kertoo LeKiltä Jenni Kihlström.

Myös Sääksjärven Loiske järjesti jalkapalloleirin Sääksjärven kentällä ensimmäisellä lomaviikolla. Reilu tusina 9-13 vuotiasta harjoitteli etenkin yksilötaitojen kehittämistä.

– Meininki oli rento, mutta harjoitukset vedettiin tosissaan. Tarkoitus on pitää toinen leiri heinäkuun puolella, vielä mahtuu mukaan innokkaita, vetäjänä toiminut Aki Lehtinen vinkkaa.

Täysin uutena tulokkaana oli Virpi Lehden järjestämä leiri Kuljun urheilukentällä. 17 leiriläistä liikkuivat olympialaisten teemalla eri lajeihin tutustuen. Viikko huipentui leiriolympialaisiin.

– Lapset olivat innoissaan lajeista ja jokainen oppi viikon aikana uutta ja he saivat paljon onnistumisen tunteita, Lehti kuvailee.

LeKin liikuntaleirillä liikuttiin niin sisällä kuin ulkonakin. Etualalla Linnea Davidsson telinevoimistelun pyörteissä.

LeKin Liikuntaleirillä liikuttiin niin sisällä kuin ulkonakin. Etualalla Linnea Davidsson telinevoimistelun pyörteissä. Kuva: Antti Raunio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?