Loiske ryöpytti Palloseppoja, LeKi-futis voitti vitosen kärkipelin

Loiske – PS-44 6 – 1 (2-0)
Pelin henki: Sääksjärven Loiske on saanut vahvan syyskesän vireen päälle jalkapallon kolmosdivisioonassa. Toinen viiden maalin voitto peräjälkeen kuittaantui etukäteen kovaksi povattua Valkeakosken Palloseppoja vastaan. Numeroiden taakse kätkeytyy kaksi faktaa eli se, että Loiske oli loistotikissä, mutta myös se, että Pallosepot oli sanalla sanottuna surkea. Sarjataulukossa Loiske otti keskikastia kiinni, mutta tukala tilanne edelleen putoamisviivan suhteen sääksjärveläisillä on, eroa putoajan paikalla majailevaan TPV/2:een on kolme pistettä eli yhden voiton verran.
Karhusen murinat: – Sanoisin, että Palloseppoja vastaan nähtiin kauden parasta peliä Loiskeelta. Vaikka jonkin verran poissaolojakin kokoonpanostamme oli, niin korvaajat hoitivat hommansa upeasti. Tästä ja edellisestä Toejoki-voitosta tuli varmasti positiivista buustia syksyn ratkaiseviin peleihin, hehkutti Loiskeen joukkueenjohtaja Jukka Karhunen onnellisena. Päävalmentaja Jani Alanne seurasi ottelua sähkön välityksellä muutaman tuhannen kilometrin päästä Välimereltä käsin.
Kuhlberg – Keränen-akseli toimii: Loiskeen kärkimies Niko Kuhlberg on tulikuumassa vireessä, kahteen peliin on syntynyt seitsemän osumaa, joista neljä Pallosepot-pelissä. Kesken kauden juuri Pallosepoista Loiskeeseen tullut Niklas Keränen on osoittattumassa kullan arvoiseksi vahvistukseksi sääksjärveläisille. Rajusti raatava keskikenttämies iski jälleen yhden osumankin, kuten myös taitava Janne Lahdenpohjakin.
Kuuden pisteen peli tänään: Loiskeen sarjatilanteen kannalta ehkäpä kauden tärkein ottelu pelataan tänään Hervannassa, kun peräkkäisillä sijoilla lymyävät Loiske ja TPV/2 iskevät yhteen. Vaikka Loiskeen vire on juuri nyt vahva, on TPV:kin nousuvireessä, mitä todistaa voitto TKT:sta.
– Klassinen kuuden pisteen ottelu luvassa. Tasapelikin on siedettävä tulos meille, mutta nyt on fiilis sellainen, että täysi pinnapotti tuodaan Hervannasta Sääksille, painottaa joukkueenjohtaja Karhunen.
Muut paikalliset: Vitosdivarissa LeKi-futis alkaa takoa nousukeinuunsa uusia pitäviä lenkkejä, kun se löi sarjakakkosen Vapsin selkein 3 – 0-lukemin. LeKin vankka juniorityö alkaa näkyä edustustiimissäkin, kun B-junnu Ville Viitaharju on ollut huippuiskussa. Vapsia vastaan Viitaharju teki kaksi maalia. Kolmannen LeKi-osuman iski Sampo Clewer. Saman lohkon Vesilahden Visalle sen sijaan tuli mahalasku, kun se otti nokkaansa HST:lta selkein 1 – 5 lukemin. Jaakko Aallon lohdutusmaali ei lämnmittänyt takaisin putoamiskurimukseen luisunutta Visaa tippaakaan. LeKin sarjajohto on viisi pistettä, Visan ero putoamispaikalle on kaksi pistettä.