Riskit huomioitava Mantunkujalle aiotulla bensa-asemalla

Nykyiselle S-marketin tontille kaavaillaan polttoaineen jakeluasemaa. Suunnittelussa huomioon tulee ottaa liikenteen meluhaitat, lisääntyvät liikennemäärät ja mahdolliset onnettomuustilanteet, muistuttaa Lempäälän ympäristöjaosto lausunnossaan.

Vaikka alueella ei herkästi häiriintyvää toimintaa olekaan, ympäristöjaosto toteaa, että melutasomittaukset on syytä päivittää. Edellinen meluselvitys on vuodelta 2009.

Jaosto huomauttaa myös lisääntyvän liikennemäärän ja erityisesti säiliöautojen aiheuttavan riskin jo valmiiksi ahtaalla tontilla. Myös täyttömaan päälle rakentamista jaosto pitää rakenteiden kannalta riskialttiina. Asia tulee arvioida jo kaavoitusvaiheessa, samoin kuin mahdolliset onnettomuustilanteet. Kahden jakeluaseman läheinen sijainti on esimerkiksi tulipalotilanteissa jaoston mielestä riski.

Asemakaavaa ollaan muuttamassa Ryynikässä Mantunkujalla ja sen tavoitteena on mahdollistaa polttoaineen jakeluaseman rakentaminen Pirkanmaan osuuskaupan liikerakennuksen tontille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?