Pallovalmentajien uuden vuoden toiveet

Lempäälään on luvassa kihelmöivä palloilukevät sekä edustus- että juniorijoukkueiden puolella. Monella edustusmiehistöllä on paljon pelissä, joku hakee sarjanousua, joku puolestaan paikkaa pudotuspeleihin tai ainakin muuten mahtavaa menestystä ja hypeä seuraavien kuukausien aikana.
Lempäälän Kisan miesten lentopallojoukkue starttaa 1-sarjan alkusarjan voittajana ylempään jatkosarjaan terveenä ja hyvillä mielin. Kisan ottelut alkavat lauantaina 9. tammikuuta Hakkarissa, kun viime vuoden pudotuspelivastustaja Susiraja Volley Joensuusta saapuu latvialaistähtiensä voimin Hakkariin.
Mitkä ovat kaksi uuden vuoden toivettasi Kisan valmentaja Esa Kunnari?
– Tärkeimpänä kaikista on se, että miehet pysyvät terveinä. Vaikka joukkueemme koko on 12 pelaajaa, ei tässä vaiheessa saisi tulla loukkaantumisia. Toinen toive ulottuu myöhäiskevääksi ja se kuuluu, että tavoitteemme on voittaa kauden viimeinen peli, summaa Kunnari.
Jääkiekon puolella Kisa käy kovaa jahtia saavuttaakseen hiukan karussa olevan pudotuspelipaikan kahdeksan parhaan Mestis-seuran joukossa. Kisan kausi on ollut aavistuksen alavireinen, joukkue on summannut toistakymmentä maalin tappiota.
Päävalmentaja Juha Juujärvi, mitä toivot vuodelta 2016?
– Ykköstoiveenani on, että saisimme riittävästi pelaajia jokaiseen otteluun, jotta saisimme täyden kokoonpanon jalkeille. Joukkueelle toivon löytäväni muun valmennusporukan kanssa oman aktiivisen ja voittavan pelitavan tammikuun tärkeisiin otteluihin. Koko yhteisölle toivon vahvaa LeKi-tunnetta ja ilmettä.
Kisa kohtaa lauantaina 9. tammikuuta Hakkarissa Hermeksen.
Sääksjärven Loiskeenkaan alkukausi ei ihan nappiin sujunut futsalin ykkösdivarissa. Joukkueen hyvän ja huonon päivän erot olivat aivan liian suuret. Välillä Loiske kukisti sarjan kärkisakkeja, välillä hävisi kaksinumeroisin lukemin sarjan jumbolle. Matkaa kolmen kärkeen ja pääsyyn tavoittelemaansa liigakarsintaan on kuitenkin vain neljä pistettä. Harmaita hiuksia Loiske-luotsille Mika Järviselle aiheuttaa kaksi asiaa: vuodenvaihteen niukat treenivuorot sekä kahden nuoren pelaajan eli Otso Suonpään ja Akseli Tiensuun poisjääminen joukkueesta. Suonpää matkaa Savonlinnaan opintojen pariin ja Tiensuun ajan täyttää valtaosin Valkeakosken Hakan A-nuorten toiminta.
– Toiveeni on, että noin kolmen viikon pelitauon aikana pelaajat ovat ladanneet akkunsa täyteen virtaa ja hoitaneet syyyskauden kolhut kuntoon. Tammikuu on meille elintärkeä kuukausi. Toisena toiveena on, että Loiskeen nuorten joukkueen pelaajista entistä useampi tulisi edustuksen treeneihin mukaan ja haastaisi nykyrosterin heput kovaan taisteluun pelaiajasta kevätpuolella, tuumii Mika Järvinen Loiskeesta.
Loiskeenkin seuraava koitos osuu lauantaille 9.tammikuuta, kun raahelaisseura Moon saapuu Hakkariin.
Salibandyssa Lempäälän Toivot vietti joulun sarjakärkenä nelosdivarissa. Lohkosta kaksi parasta pääsee karsimaan noususta pykälää ylemmäs. Lohkossa on kolme kovaa sarjataulokussa pisteen erolla toisiinsa eli LeTo, KU-68 Kangasalta ja Kyröskosken Ponsi.
Millaista toivoa on Toivojen valmentajalla Jussi-Pekka Okerolla?
– Nimemme mukaisesti meillä on aina toivoa, mutta pyyntönä esittäisin, että LeTo-henki näkyisi entistä räväkämmin kentällä heti vuoden 2016 alkajaisiksi. Lisäksi heitän yleisen pyynnön lempääläisille nuorille. Kunta on täynnä hyviä pelureita, joten lähtekää mukaan toimintaan. Lempäälän Toivot on perustettu juuri sen takia, että jokaisella olisi mahdollisuus harrastaa vaikkapa salibandya tai harrastejääkiekkoa, lataa Okero, jonka johtama joukkue pelaa säbää seuraavan kerran myös 9. tammikuuta Ikaalisissa.