Lentismiesten paukut loppuivat liigakarsinnoissa

Kuva: Marko Panu. Kisa hyytyi liigakarsinnoissa Riennolle kolmella tappiolla. 1-sarjan pelit kuitenkin jatkuvat Lempäälässä ja mukana ovat muun muassa jatkosopimuksensa jo vahvistaneet Sauli Silpo ja Sten Kruuda.

Kuva: Marko Panu.
Kisa hyytyi liigakarsinnoissa Riennolle kolmella tappiolla. 1-sarjan pelit kuitenkin jatkuvat Lempäälässä ja mukana ovat muun muassa jatkosopimuksensa ja vahvistaneet Sauli Silpo ja Sten Kruuda.

Viisi päivää ja kolme ottelua, joista kaksi yli 400 kilometrin päässä Joensuussa. Kruununa liigakarsintojen avausottelu, joka pelattiin arkipäivänä. Ohjelma lentopallon Mestaruusliigan karsinstasarjassa Lempäälän Kisan ja Joensuun Liiga-Riennon välillä oli lopulta lempääläisille liian kova. Riento otti suht’ helposti kolme voittoa ja piti pääsarjapaikkansa.
– Ainoa asia, mikä hienossa kaudessa jäi hitusen kaivelemaan oli, ettemme näissä viimeisissä karsintaotteluissa kyenneet rutistamaan sen paremmin fyysisesti kuin henkisestikään ihan parastamme peliin, myönsi Kisan kapteeni Sauli Silpo hankalan tilanteen.
– Puoliväsyneenä ja univelkaisena ei ammattilaissakkia kyetä haastamaan, jatkoi Silpo. Pelit päättyivät Joensuussa Riennon selkeisiin 3 – 0-voittoihin, Hakkarissa Kisa nappasi erän pelin päättyessä siis 3 – 1 Riennolle.
Lempäälässä lauantaina Kisa kuitenkin harasi yli 300-päisen kotiyleisön tukemana tiukasti vastaan ja sai hetkittäin Riennon kivikovat ammattilaiset, kuten kenialaishakkuri Michael Chemosin ja maajoukkueen portteja kolkuttelevan laiturin Joni Savimäen kuriin. Kisa voitti toisen erän selkein lukemin ja oli kolmannessakin erässä lähellä voittoa.
– Kotipeli oli sarjan ylivoimaisesti paras ottelumme. Pääsimme siihen edes jotenkuten levänneenä ja pelasimmekin aivan yläkantin ottelun. Parketille saatiin jäämään lähes kaikki, kiitti hienoa työtä Kisan peräsimessä tehnyt valmentaja Esa Kunnari joukkojaan.
Anssi ja Ossi Vesanen olivat kotipelin kisalaisnimet, hakkuri-Anssi paukutti perästi 26 pistettä ja sentteri Ossi 13.
Kokonaisuudessaan lentopallokausi oli Kisalle upea. Syksyllä joukkueessa visiteerasi ammattilaispelaaja Matti Hietanen tuoden tuulahduksen huipppumiehen tekemisestä. Alkusarjan Kisa eteni yhdellä tappiolla, mutta jatkosarjassa iski kuuden pelin lama. Pudotuspeleissä Kisa pudotti ensiksi kivikovan Kuortaneen nuorisomaajoukkueen ja sen jälkeen joensuulaisen Susiraja Volleyn jatkosta. Finaaleissa Maaningan Mahti oli niukasti Kisaa parempi.
Kotikatsomo eli joukkueen mukana hyvin, yleisökeskiarvo kipusi noin 260 katsojaan/peli. Huippuna oli 1-sarjan finaalipeli Maaninkaa vastaan, missä oli tarkasti laskettuna 530 silmäparia.
– Kiitettävä arvosana ilman muuta tulee kauden numeroksi. Tunteita oli laidasta laitaan, yleisölle iso käsi kannustuksesta, kuten myös ahkeralle talkoolaissakille junnuista ikämiehiin, tiivisti Esa Kunnari mietteitään.
Kunnari on väläyttänyt jatkolleen haalean vihreää valoa, mutta raskaan kauden jälkeen ajatukset eivät jatkosopimusasioihin vielä ole edenneet. Pelaajiston runko pysynee hyvin koossa, kapteeni Sauli Silpo ja sentteri Sten Kruuda ovat jo jatkosopimukselleen lyöneet seurajohdon kanssa kättä päälle. Pieniä muutoksia toki rosteriin tulee arvion mukaan kahden kolmen pelaajan osalta.
Kokonaisuutenakin koko Lempäälän lentopallolla pyyhkii hyvin, sillä kaksi sarjaa alempana Kisan kakkostiimi voitti 3-sarjan ylivoimaisesti ja toiseksi tuli Lempäälän Jyry, joka ottaa tällä tietoa ensi kaudeksi 2-sarjapaikan vastaan. Junioreissa on laajuutta ja laatua, myös ikämiesten SM-turneista odotetaan Lempäälään mitalinkilinää. 35-vuotisten SM-finaaliturnaus käydään Hakarissa 16. – 17. huhtikuuta, siiinä Kisan tiimi esiintyy kovalla kokoonpanolla, mukana ovat 1-sarjasakista Anssi Vesanen, Jussi Niemi, Toni Laine, Saku Korhonen ja valmentaja Esa Kunnari, joka ikämiehissä pukee pelipaidan päälleen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?