Nuorekas Jyry lähtee pärjäämään lentiksen kakkossarjaan

Kuva: Lempäälän Jyryn kotisivu Lempäälän Jyryn 2-sarjajoukkueesta löytyy nuoruuden intoa ja kokemuksen malttia.
Kuva: Marko Panu
Lempäälän Jyryn 2-sarjajoukkueesta löytyy nuoruuden intoa ja kokemuksen malttia.

Kaksi vuotta sitten perinteikkään lentopalloseura Lempääälän Jyryn miesten joukkue pelasi Tampereen kuntosarjaa enemmänkin höntsyhengellä. Jyryn lentopallojaoston puheenjohtaja Harri Montonen asetti jo tuolloin selkeän päämäärän, että Jyry on palautettava mahdollisimman nopeasti virallisiin lentopalloliiton alaisiin sarjoihin. Kausi 2015 – 16 tuotti kolmossarjassa heti kakkossijan ja nousupaikan pykälää ylemmäs.

Nyt kakkossarjan alkumetreillä Jyryn leirissä vallitsee positiivisen odottava fiilis. Joukkue koostuu 13 pelaajasta, joista noin puolet on seuran omaa tuotantoa. Ikärakenne on nuorekas, mutta kokemustakin nipusta löytyy.

–Tosi hyvillä mielillä lähdemme sarjapeleihin. Joukkue on ollut koossa ytimeltään pitkään, treenejä on vedetty kesästä alkaen hyvällä asenteella, kiittelee joukkueen päävalmentaja Kimmo Katajamäki, jonka apuna häärii Reijo Härikkä ja joukkueenjohdossa Markku Uusitalo.

Jyry vei sarja-avauksen hämeenlinnalaisseura Luolajan Kajastusta vastaan suvereenisti 3 – 1.

–Oma pelimme pysyi kuosissa erinomaisesti, joskin vastustaja taisi olla vielä kesäfiiliksillä matkassa, arvioi Katajamäki vain kuudella pelaajalla matkaan lähtenyttä Kajastusta.

Jyryn pelaajisto asetti tavoitteekseen selviytyä omassa lohkossaan kahden parhaan joukkoon, mistä seuraisi paikka ykkössarjan karsintoihin.

–Itse pidän päätavoitteena oman pelitason eteenpäinmenoa, porukassa on paljon potentiaalia. Vastustajista etukäteistietoa on tosi vähän, joten isoihin sijoitusveikkailuihin ei tietoni riitä, Katajamäki sanoo.

Loppukesästä Jyryn pelaajarosteri vahvistui kahdella kovalla tekijällä, kun Loimaalta seuraan siirtyi keskipelaaja Tapio Hieta ja Vammalan lentismyllyn kasvatti Arttu Reima tuli Aitolahdelta Jyryn mukaan. Omat juniorit passari Jonne Haavisto ja sentteri Ossi Katajamäki saavat ison pelivastuun tällä kaudella, kuten hakkuri Olli Uusitalokin. Ykkössarjaa muun muassa Akaa-Volleyssa pelannut Saska Saren on joukkueen rutinoidumpaa kaartia.