Kisan lentismiehet hyytyivät Pohjanmaalla

Lentopallon ykkössarja jatkui lempääläisittäin Pohjanmaan Nurmossa, jonne Kisa matkasi paikallisen JymyKuutosten vieraaksi. Ennen peliä asetelmat olivat Lempäälän suuntaan kallellaan, sillä lokakuussa Hakkarissa LeKi löylytti Nurmoa kotonaan 3 – 0 ja sarjataulukossakin isäntätiimi on toiseksi viimeisenä.

Ennakkoarviot heittivät urheilussa niin tyypillisesti häränpyllyä. kun JymyKuutoset tuulettivat niukkaa 3 – 2-voittoa Kisasta. Kotiintuomisiksi Lempäälään tuli sentään yksi piste, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa.

– Kaksi erää pelasimme varsin hyvää ja väkevää peliä, mutta sitten oma tekemisemme mureni. Esimerkiksi torjuntoja emme kolmeen viimeiseen erään saaneet ensimmäistäkään, hämmästeli lempääläisten pelin ailahtelua päävalmentaja Harri Lehtimäkikin.

Sekä ensimmäisessä että toisessa erässä Kisa napsi kuusi pistettä torjunnoilla, mutta JymyKuutosten valmentaja, serbialainen Slobodan Krljic, teki pitkällä erätauolla muutamia erinomaisesti tepsineitä juonia. Nurmo pyöräytti pelaajiensa rotaatiota puoli kierrosta, mikä takasi hyvävireiselle hakkurille Matias Saviarolle paremmat lyöntipaikat. Voimalyöntien sijaan nuormolaiset alkoivat viljellä niin sanottuja pyörityksiä, jota kimpoilivat Kisan torjunnoista pitkin seiniä. Myös LeKin oma kenttäpuolustus oli jokseenkin laiskalla jalalla liikkeellä. Iso hatunnosto on annettava nurmolaisjoukkueen loistavalle syöttöpelille, pohjalaissyötöt olivat erittäin pahoja ja pysyivät ruuduissa loistavalla prosentilla.

Kisan parhana pelaajana palkittiin sentteri Sten Kruuda, joka sai patereista pallon kuolemaan hyvällä prosentilla. Myös hakkuri Anssi Vesasen työskentely iskupuolella oli laadukasta.

Ykkössarjassa keskikasti on äärimmäisen tiivis, sillä sijat 5 – 12 ovat kuuden pisteen sisällä. Kisa on sarjassa viides, ennen joulua Hakkariin saapuu vielä Virrat sunnuntaina 18. joulukuuta.