Kisan lentismiesten kausi päättyi Maaningalla

Kuva: Antti Raunio
Joukkueittensa ykköset: Sauli Silpo ja Andrei Ankudovitsh. Maaningan Mahti passitti Kisan lentismiehet kesälomille otteluvoitoin 2 – 0 ykkössarjan puolivälierissä.

Lentopallon ykkössarja on Lempäälän Kisan osalta päättynyt. Lempääläiset lähetti lomille Maaningan Mahti, joka löylytti Kisaa otteluvoitoin 2 – 0 puolivälieräsarjassa. Ratkaiseva toinen ottelu käytiin Maaningalla, jossa isäntäseura Mahti oli parempi erin 3 – 1 (25-21,25-21,21-25,25-18).

–Tämän kauden teemana on ollut, että mitään meille ei ole tullut helpolla. Erittäin pienistä asioista on moni ottelu ollut kohdallamme kiinni, kuten tässä pudotuspelisarjassakin, tuumaili Kisan valmentaja Harri Lehtimäki.

Maaningalla Kisa koki takaiskuja, kun joukkueen hakkuri Anssi Vesanen teloi heti ensimmäisessä hyökkäyksessä kantapäänsä. Vesanen palasi kolmannessa erässä areenalle pahasti nilkuttaen. Kapteeni Sauli Silpo pelasi puoliflunssaisena, mutta taisteli jälleen kerran leijonan lailla joukkueensa eteen.

–Pelaajille ja taustatekijöille iso kiitos, raskas kausi päättyi kuitenkin plusmerkkisiin tunnelmiin, kun selvisimme runkosarjan lopun hyvän ryhtiliikkeen avulla sijalle kuusi ja sitä kautta pääsimme tavoitteena olleisiin pudotuspeleihin, jatkoi Lehtimäki kauden ruotimistaan.

Mahdilla kaksi pelaajaa nousi esiin yli muiden. 205-senttinen venäläisjärkäle Andrei Ankudovitsh oli hyökkäyspelissään jäätävän tehokas, hän kokosi huikean saldon 27 pistettä. Libero Pekka Sairanen puolestaan nosti monta monituista Kisan hurjaa iskua takaisin peliin.

Kisan ykkösenä palkittiin Sauli Silpo, mutta myös yleispelaaja Eetu Saarinen jatkoi kevätkaudella alkanutta nousuvirettään hyvillä pudotuspeleillä. Koko Kisan joukkue taisteli ja tsemppasi pudotuspeleissä sen mitä rahkeistaan irti sai.

Nyt joukkue viettää ansaitsemaansa taukoa, mutta uuden kauden suunnittelu on seurajohdolla jo mietintämyssyssä. Konkaripainotteisen pelaajarungon kanssa avataan neuvonpidot jatkosta lähiviikkoina. Joukkueen nuorisokaartin jatkaminen jatkuu paljolti jokaisen omasta elämäntilanteesta eli minne opiskelut ja muut asiat kutakin vievät. Myös valmentajatilanne on auki, Lehtimäen sopimus oli mallia yksi kausi.