Ahtialanjärvelle kipattu luvalla

Ahtialanjärvi on yksi Sisä-Suomen parhaista lintukohteista. Järvelle on Metsähallituksen toimesta tehty toimenpidesuunnitelma, jonka Pirkanmaan elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskus, maanomistajat ja muut asianosaiset ovat hyväksyneet 2012.

Toimenpidesuunnitelma sisältää mm. vesilintujen pesintää turvaavien keinokarikoiden rakentamisen. Pääosa rakennetuista ja rakennettavista keinokareista sijaitsee Lokkisaaren ympäristössä.

Vaihmala-Ihamaan osakaskunnan ja Lokkisaaren maa-alueen järjestäytymättömän osakaskunnan kokous pidettiin 20. helmikuuta ja kokous antoi luvan keinokarikoiden rakentamiselle. Keinokarikoiden kiviaines ja kuljetus rahoitetaan Freshabit Life IP -hankkeesta, jonka yksi kohdejärvi Ahtialanjärvi on. Yrjö Haatajan kanssa on tehty sopimus kiviaineksen kuljettamisesta paikan päälle. Lokkisaarelaiset tekevät tarkemman rakennustyön ja viimeistelytyö tapahtuu myöhemmin.

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskus on 30. tammikuuta 2017 tehnyt maastoliikennelain mukaisen päätöksen, jonka mukaan ELY-keskuksen hyväksymien luonnonhoitotoimien suorittamisen takia jäällä liikkuminen moottoriajoneuvoilla on sallittua. Kyseinen muutos on tullut voimaan 10. helmikuuta 2017 ja on voimassa toistaiseksi. Jo aikaisemman, 19.1 joulukuuta 2007 voimaan tulleen rajoituspäätöksen mukaan hiihtolatujen teko moottorikelkalla ja retkiluisteluradan ylläpito on ollut sallittua.

Eeva Einola,

hankekoordinaattori,

Freshabit Life IP

Vanajavesikeskus

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?