Carina Lehdolle kutsu lentopallomaajoukkueeseen

Viime kesänä Carina Lehto debytoi lentopallon alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa. Vajaata vuotta myöhemmin tuli jo kutsu naisten Suomi-paitaan. Kuva: Antti Raunio

Lempääläinen Carina Lehto on valittu Suomen lentopallon naisten maajoukkueeseen. 18-vuotias passarin pelipaikalla pelaava Lehto sai kutsun ensimmäistä kertaa. Kehitys on ollut huimaa, sillä viime kesänä Lehto debytoi vasta tyttöjen maajoukkueessa.

Lehto on yksi neljästä passarista Suomen leiriryhmässä joukkueen valmistautuessa kesän MM-karsintoihin. Kamppailu peliajasta tulee olemaan tiukka. Maajoukkueen ykköspassari Kaisa Alanko pelaa ammattilaisena Saksassa ja kaksi muutakin kilpailijaa pelaavat Mestaruusliigaa. Lehto pelasi kuluneen kauden Rantaperkiön Iskussa 1-sarjaa. Nuorimpana passarina Lempäälän Kisan kasvatti on hankkimassa kokemusta kovista ympyröistä.

– Olen vasta haistelemassa tunnelmaa, mutta onhan se hienoa päästä naisten maajoukkueen matkaan, Lehto makustelu valintaansa.

Kaikkiaan maajoukkueeseen kutsuttiin 22 pelaajaa. Naisten maajoukkueella on edessä kiireinen kesä: MM-karsinnat sekä Euroopan Liiga odottavat. Joukkue kokoontuu toukokuussa harjoittelemaan Kuortaneelle, jolloin Lehtokin saa ensi kosketuksensa ehdottomaan lentopallohuippuun Suomessa.

Vajaa vuosi sitten Lehto kertoi Lempäälän-Vesilahden Sanomien haastattelussa, että tulevaisuudessa myös naisten maajoukkueen pelipaidan pukeminen olisi hienoa. Tilaisuus siihen tuli jopa yllättävän nopeasti.

– Maajoukkueasioista oli puhetta läpi kauden, mutta ainahan se jonkinlainen yllätys on, iloinen Lehto muistelee valinnan varmistumista.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?