”Eihän tämä nyt mikään Lempäälä ole”

Vuoden 2017 lempo julkistettiin Lempäälä-päivänä lauantaina 9. syyskuuta. Vuodesta 1994 jatkuneen valinnan olennaisin kriteeri on, että valituksi tulevan on pitänyt tehdä kotipaikkakuntaansa myönteisellä tavalla tunnetuksi. Nyt valinta ei yllättänyt.
Valinta osui nyt toista kertaa aktiiviurheilijaan, jääkiekon liigajoukkue Tapparan kultakimpaleeseen, Lempäälän Kisan kasvattiin ja kesällä NHL-seura Florida Panthersin kanssa rahakkaan tulokassopimuksen solmineeseen Henrik Haapalaan.
Pelimies on julkisuudessa toistuvasti katsonut asiakseen mainita, missä hänen juurensa sijaitsevat.
Ensimmäinen urheilija vuoden lempona oli näkövammaishiihtäjä ja moninkertainen paralympiamitalisti Sisko Kiiski vuonna 1998.

On kaunis ajatus, että paikkakunta tulee myönteisellä tavalla laajalti tunnetuksi kuntalaisensa kautta. Lempo antaa Lempäälälle kasvot. Yleensähän infra ja struktuuri – se miltä seutu näyttää – jättää vieraspaikkakuntalaiselle päällimmäisen omakohtaisen mielikuvan. Myös se, missä yhteydessä paikkakunnan nimi mediassa ilmenee, vaikuttaa. Moni tuntee Lempäälän nykyään kauppakeskus Ideaparkin sijaintikuntana.

Vesilahden kunnanvaltuutettu Ari Arvela kunnan edustajana kutsuntalautakunnassa muistutti kutsunnanalaisille nuorille miehille, että missä nämä sitten palvevatkin, he kaikki edustavat muille Vesilahtea. Totta. Me kaikki voimme olla ”lempoja” ja olla mukana luomassa hyvää brändia ja imagoa kotikunnastamme.