Joukkoliikenteen lippuihin maltillinen hinnankorotus

Polkupyörän kuljettaminen joukkoliikenteessä muuttuu helmikuussa maksulliseksi

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 22. marraskuuta korottaa osaa joukkoliikennelippujen hinnoista. Helmikuun alusta voimaan tulevat muutokset ovat pieniä. Korotuksia tulee kahden vyöhykkeen arvo- ja 30 vuorokauden lippuihin sekä 360 vuorokauden kaikkien vyöhykkeiden lippuihin sekä Nella Nettilatauspalvelun kautta myytävään 90 vuorokauden kausilippuun. Muiden lippujen hinnat pysyvät entisellään.

Aikuisten, lasten ja senioreiden kahden vyöhykkeen liput kallistuvat kaksi senttiä ja nuorten ja opiskelijoiden liput kolme senttiä. Kahden vyöhykkeen 30 vuorokauden kausilippujen korotukset ovat puolesta eurosta reiluun euroon.

360 vuorokauden kausilipun hintaan lisätään viisi euroa ja 90 vuorokauden kahden vyöhykkeen kausilippuun kolme euroa.

Lisäksi polkupyörän kuljettamisesta aletaan periä pyörän kuljettajan ikäryhmää vastaava kerta- tai arvolippumaksu. Tähän asti pyörän kuljettaminen on ollut ilmaista. Esimerkkiä on otettu Turusta, jossa pyörän kuljettamisesta peritään kuuden euron rahtimaksu.

Vaihtoaika pitenee kahteen tuntiin kolmen vyöhykkeen matkojen osalta. Jatkossa vaihtoaika on 1–2 vyöhykkeen matkojen osalta yksi tunti ja 3–6 vyöhykkeen matkojen osalta kaksi tuntia. Näin pyritään turvaamaan C-vyöhykkeiden liityntäliikenteiden vaihtoajan riittävyys.

Lisäksi joukkoliikennelautakunta hyväksyi joukkoliikenteen palvelutasomäärittelyn vuosille 2018-2021. Palvelutasojen lisäksi
suunnitelmassa on listattu kunnittaisen kehittämiskohteet. Palvelutasomäärittelyssä todetaan, että Lempäälässä vahvistetaan matka-ajaltaan henkilöautolle kilpailukykyisempää yhteyttä Lempäälän nauhataajaman ja Tampereen keskusta-alueen välillä. Sääksjärveltä Hervantaan suunnitelmaan sisältyy poikittaisyhteyden kehittäminen. Lempäälän keskustan kehittämishankkeet otetaan huomioon yksityiskohtaisemmassa reittisuunnittelussa.

Vesilahdella pyritään palvelutasotavoitteen mukaisen liikenteen järjestämiseen myös viikonloppuisin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?