Idea-huone on yrittäjille avoin

– Olen käynyt perjantaitapaamisissa kaksi kertaa ja jo ensimmäisessä tapaamisessa tutustuin toiseen hyvinvointialan yrittäjään, Päivi Roihaan, ja nyt meillä on vireillä kaikkea yhteistä, toteaa fysioterapeutti Annika Uutela.

– Verkostoituminen on myös fysioterapian alalla tärkeää, toteaa toiminimellä työskentelevä Annika Uutela ja kiitää Ideahuoneen hyvää, yrittämiseen kannustavaa ilmapiiriä. Kuva: Katariina Rannaste

Uutela ja Roiha ovat asian ytimessä. Lempäälän keskustassa on reilun vuoden ollut tarjolla paikka, jossa yrittäjät voivat kokoontua ja verkostoitua. Paikka on Idea-huone linja-autoaseman kupeessa, osoitteessa Lempäälän Aleksi 2.

Tapaaminen alkoi viime perjantaina tavallista juhlavammin, kun laseissa kupli kuohuva. Maljannostoon olikin hyvä syy, sillä Lempäälän yrittäjäyhdistys pokkasi helmikuun 3. päivä Helsingissä Idea-huoneen konseptista valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon.

Paikan ja perjantaikohtaamisten tarkoitus on saattaa yrittäjät yhteen. Jokaisella tapaamiskerralla paikallaolijat esittäytyvät ja keskustelu yleensä viriää yrittäjille tutuista aiheista. Toisinaan on alustuksia eri aiheista.

– Konkreettisia kauppojakin on syntynyt, vakuuttaa Lempäälän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Ismo Paananen.

Idea-huoneella kohdataan ja verkostoidutaan, toteaa Lempäälän Yrittäjien puheenjohtaja Ismo Paananen.

Alusta pitäen mukana tapaamisissa ollut yrittäjä Tapani Tikkanen vahvistaa, että uusia asiakkaita on ohjautunut hänen profiilituotteita valmistavalle yritykselleen Idea-huoneen ansiosta.

– Saan olla kiitollinen, että olen osa aktiivista yhteisöä. Tämän paikan arvosanaksi annan täyden kympin.

Ismo Paanasen mukaan ajatus Idea-huoneesta syntyi reilu vuosi sitten elinkeinopoliittisessa työryhmässä.

– Halusimme nostaa toimintaa näkyväksi ja järjestää toimintaa, joka hyödyttää jäseniä. Siitä syntyi idea, että joku tapaamispaikka olisi hyvä.

Syyskaudella Idea-huoneella kävi 194 yrittäjää. Tänä vuonna tähän mennessä kävijöitä on ollut jo yli 100. Idea-huone on yrittäjien ideoima ja talkoilla rakentama, mutta kunta on mukana kuluissa ja muun muassa esittelemässä kuntakeskuksen kehittämishanketta.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!
Tämä sisältö on kirjautuneille lukijoille.
Kirjaudu sisään, jos sinulla on jo tunnukset.

Uusi käyttäjä, luo tunnukset, niin pääset lukemaan heti. Tunnusten luominen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>