Idea-huone on yrittäjille avoin

– Olen käynyt perjantaitapaamisissa kaksi kertaa ja jo ensimmäisessä tapaamisessa tutustuin toiseen hyvinvointialan yrittäjään, Päivi Roihaan, ja nyt meillä on vireillä kaikkea yhteistä, toteaa fysioterapeutti Annika Uutela.

– Verkostoituminen on myös fysioterapian alalla tärkeää, toteaa toiminimellä työskentelevä Annika Uutela ja kiitää Ideahuoneen hyvää, yrittämiseen kannustavaa ilmapiiriä. Kuva: Katariina Rannaste

Uutela ja Roiha ovat asian ytimessä. Lempäälän keskustassa on reilun vuoden ollut tarjolla paikka, jossa yrittäjät voivat kokoontua ja verkostoitua. Paikka on Idea-huone linja-autoaseman kupeessa, osoitteessa Lempäälän Aleksi 2.

Tapaaminen alkoi viime perjantaina tavallista juhlavammin, kun laseissa kupli kuohuva. Maljannostoon olikin hyvä syy, sillä Lempäälän yrittäjäyhdistys pokkasi helmikuun 3. päivä Helsingissä Idea-huoneen konseptista valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon.

Paikan ja perjantaikohtaamisten tarkoitus on saattaa yrittäjät yhteen. Jokaisella tapaamiskerralla paikallaolijat esittäytyvät ja keskustelu yleensä viriää yrittäjille tutuista aiheista. Toisinaan on alustuksia eri aiheista.

– Konkreettisia kauppojakin on syntynyt, vakuuttaa Lempäälän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Ismo Paananen.

Idea-huoneella kohdataan ja verkostoidutaan, toteaa Lempäälän Yrittäjien puheenjohtaja Ismo Paananen.

Alusta pitäen mukana tapaamisissa ollut yrittäjä Tapani Tikkanen vahvistaa, että uusia asiakkaita on ohjautunut hänen profiilituotteita valmistavalle yritykselleen Idea-huoneen ansiosta.

– Saan olla kiitollinen, että olen osa aktiivista yhteisöä. Tämän paikan arvosanaksi annan täyden kympin.

Ismo Paanasen mukaan ajatus Idea-huoneesta syntyi reilu vuosi sitten elinkeinopoliittisessa työryhmässä.

– Halusimme nostaa toimintaa näkyväksi ja järjestää toimintaa, joka hyödyttää jäseniä. Siitä syntyi idea, että joku tapaamispaikka olisi hyvä.

Syyskaudella Idea-huoneella kävi 194 yrittäjää. Tänä vuonna tähän mennessä kävijöitä on ollut jo yli 100. Idea-huone on yrittäjien ideoima ja talkoilla rakentama, mutta kunta on mukana kuluissa ja muun muassa esittelemässä kuntakeskuksen kehittämishanketta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.