Lentopallosta hikiset kolme pistettä Kisalle

Kuva: Antti Raunio
Kuvan etualalla oleva iso mies nimeltä Sauli Silpo oli taas kerran Lempäälän Kisan tuki ja turva, kun joukkue otti unisen 3 – 1-voiton Aitolahden Riennosta.

Aina ajatellaan ja usein etukäteen hehkutellaan, että palloilulajien paikallispelit ovat kiihkeitä hegemoniakamppaluita, joissa rytisee ja rätisee ja tunteet palavat ilmiliekeissä. Valitettavasti näin ei käynyt – ei sinne päinkään – LeKin ja Aitolahden Riennon kohtaamisessa lentopallon ykkössarjassa sunnuntai-iltana Hakkarissa. Lattean pelin aloitti kotipojat unisesti, havahtuivat ekan setin erätappiosta hiukan hereille ja kiristivät kaasua loppua kohti. AitRikaan ei saanut hurmosta itselleen avauserän jälkeen, vaan Kisa sai ohjakset kouraansa jälkimmäisissä erissä ja vei voiton lukemin 3–1 (20-25,25-18,25-22,25-18).

– Tällaisia rutistusvoittoja on vain totuttava ottamaan. Kun oma peli ei säkenöi, pitää kaivaa perussuoritukset esiin. Tällä kertaa ne riittivät meille kolmeen pisteeseen, Kisan valmennustroikasta Jani Huurne kommentoi.

Etenkin Kisan nuoremmalla pelaajakaartilla oli hankalat hetkensä. Alkukaudesta loistaneet yleispelaajat Kasper Pennanen ja Tuomas Siirilä sortuivat ajoittain pahoihin virheisiin, mutta onneksi kokeneempi kaarti kapteeni Sauli Silpon johdolla kantoi joukkuetta vaikeilla hetkillä. Silpon saldo hakkurin tontilta oli komea 19/+15. Libero Jyri Niemi teki pelin komeimmat parkettiliu’ut ja sai kuuluvimmat aplodit otteistaan.

Kisa on pelannut ykkösessä neljä ottelua saldolla kaksi voittoa, yksi 2–3-tappio ja yksi rökälehäviö TuTolle. Sarjan taso on ollut ennustetun kova. Tappioitta seilaavat enää ennakkosuosikit Joensuun Hurmos ja Rantaperkiön Isku.

– Kauheasti emme antaneet yleisöllemme tänään hurraamisen aihetta omilla otteillamme, mutta voitto lämmittää, kuittasi Kisan keskimies Teemu Koivunen paikallispelin tärkeimmän lempääläisannin.