LeKille lentopallosta viiden pisteen viikonloppu

Kuva: Jani Huurne
Siilinjärven lahja Lempäälän lentopallolle eli Kasper Pennanen oli yksi LeKin voimahahmoista, kun joukkue kokosi kahdesta voitosta viisi lisäpistettä tililleen.

Lempäälän Kisan lentismiehistö on tällä kaudella sitkeä ja sinnikäs joukkue. Vaikka matkalle on osunut hankaluutta ja vastoinkäymistä, porskuttaa joukkue aivan ykkössarjan absoluuttisen kärjen varjona. Menneenä viikonloppuna LeKi voitti Hakkarissa Karhulan Veikot erin 3–2 ja heti perään seuraavana päivänä Nurmon Jymyn vieraissa erin 3–1.

Viikonvaihteessa oli useita onnistujia, joista yksi oli konkarihakkuri Anssi Vesanen, joka varsinkin Karhulaa vastaan pelasi suorastaan ylikylän pelin, saalistaen 30 pistettä. Nurmossakin kuljulaispelaaja iski 13 pistettä. Mikä tärkeintä, onnistumiset tulivat juuri sopivan tärkeissä paikoissa, kuten esimerkiksi ottelupallossa.

– Hattua pitää Anssille nostaa. Äijä raatoi rikkonaisen syksyn jälkeen kaksi kovaa peliä ja oli meidän ykköspyssymme. Myös syöttöruudussa hän oli tehokas, kehui Kisan valmennustroikasta Jani Huurne, joka debytoi Nurmossa päävalmentajana Tapani Nyströmin potiessa kipeytynyttä polveaan.

Kotipeli Karhulaa vastaan oli pitkälti aloitussyöttökilpailua, jota Karhula niukasti hallitsi. Verkkopelissä Kisa oli niskan päällä, mutta pieni herpaantuminen neljännessä erässä selvässä johtoasemassa koitui yhden pisteen arvoiseksi niiaukseksi. Pelin parhaana kisalaisena palkittiin libero Jyri Niemi, josta on tullut Hakkarin hallin yleisön lemmikkipelaaja. Niemi taistelee joka pallosta, tuulettaa onnistumisia villisti ja on aina hymyssä suin kentällä. Niemelle pelaaminen on iloa ja nautintoa.

Nurmossa Kisa oli ilmiselvästi inasen väsynyt, etenkin pelin alussa virhesuma oli suuri, mutta hyvällä joukkuehengellä ja omaan pelaamiseen luottamisella Nurmo-ottelukin lopulta kääntyi. Pohjanmaalla LeKin ykköshahmo oli laitamies Kasper Pennanen, joka iski ja syötti loistavasti.

Ennen joulua LeKi on parketilla pelitouhuissa vielä kerran, kun perjantaina 14. joulukuuta Kuortaneen nuorisomaajoukkue saapuu Hakkariin. Sarjassa LeKi on neljäntenä, viisi pistettä kärkiseura Maaningan Mahtia perässä.